16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı 16 Eylül 2017

Sayısal Loto 16 Eylül 2017 çekiliş sonuçları açıklandı. Milyonların heyecanla beklediği Sayısal Loto çekilişi 1088’inci hafta sonuçları belli oldu. Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Sayısal Loto çekilişi 16 Eylül Cumartesi akşamı canlı yayınla ekrana geldi. Geçtiğimiz haftanın Sayısal Loto çekilişinde altı bilen olmamış ve ikramiye bu haftaya devir etmişti. Sayısal Loto’da hangi sayılar çıktığını ve ne kadar ikramiye devir ettiğini merak edenler için ayrıntıları bu haberimizde derledik. Sayısal Loto çekiliş sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kazandıran şanslı numaraları Milli Piyango’nun resmi internet sayfası mpi.gov.tr adresi üzerinden öğrenebileceğiniz gibi biletinizi sorgulatabilirsiniz. Ayrıntıları ve yeni gelişmeler için star.com.tr sitemizi takip etmeye devam edin…

18 Eylül 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı 16 Eylül 2017

Şans Topu çekiliş sonuçları açıklandı. 16 Eylül 2017 Cumartesi akşamı Milli Piyango resmi internet sayfasından canlı olarak ekrana gelen Şans Topu çekilişinde kazandıran numalar belli oldu. Sonuçları öğrenmek ve biletlerini sorgulatmak isteyenler için haberimizde Şans Topu çekiliş sonucu bilet sorgulama ekranı adı altında verilen link üzerinden öğrenebilirsiniz. 16 Eylül Şans oyunlarının en eskilerinden Sayısal Loto çekilişi 1088. kez düzenlendi. Geçtiğimiz hafta, Sayısal Loto sonuçları ile ortaya çıkan sayılardan altı tanesi doğru tahmin eden olmayınca büyük ikramiye haftaya devir etti. Büyük ikramiye 3 milyon 586 bin lira olarak belirlendi. İşte MPİ 16 Eylül 2017 Sayısal Loto sonucu ve kazandıran numaralar...

Sayısal Loto sonuçları ile bu hafta hangi altı sayı çekildi? İşte Sayısal Loto sonuçları, haftanın sayıları ve kupon sorgulama...

Haftanın rakamları: 6 20 36 41 45 46
 

16 EYLÜL SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI

16 Eylül Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı. Haftanın Sayısal sonuçlarına göre; 6 bilen kimse çıkmadı ve 3.586.064,40 TL değerindeki ikramiye gelecek haftanın oldu. Böylelikle Sayısal Loto üst üste ikinci kez devretmiş oldu.

5 bilen 144 kişi 5.498,15 TL, 4 bilen 7.440 kişi 79,75 TL, 3 bilen 141.910 kişi ise 11,85 TL ikramiye kazandılar.

 

SAYISAL LOTO 16 EYLÜL 2017 SONUÇLARI


09 Eylül 2017 Sayısal Loto çekiliş sonuçları

Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Sayısal Loto'nun bin 87'inci hafta çekilişinde kazandıran numaralar 3, 8, 17, 18, 32 ve 38 olarak belirlendi. Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmadı, 1 milyon 706 bin 461 lira 1 kuruş bir sonraki haftaya devretti.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu haftaki çekilişte 143 kişi 5 bin 25 lira, 25'er kuruş, 4 bilen 8 bin 792 kişi 61 liar 75'er kuruş, 3 bilen 151 bin 513 kişi 10 lira 5'er kuruş ikramiye kazandı.

Çekilişte, 2 milyon 784 bin 222 lira 40 kuruş ikramiye dağıtıldı.

Hasılattan kamuya KDV olarak 1 milyon 786 bin 483 lira 14 kuruş, şans oyunları vergisi olarak da 997 bin 929 lira 64 kuruş aktarılacak.
 


SAYISAL LOTO İKRAMİYELERİ NEREDEN ALINIR?

Sayısal Loto çekilişler her hafta Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilir. Çekilişler sonucunda 3, 4, 5 ve 6 bilen talihliler ikramiye almaya hak kazanır. İkramiye almaya hak kazanan talihliler içerisinden;

3 bilenler ve 4 bilenler loto bayilerinden,

5 bilenler loto bayilerinden veya Milli Piyango İdaresi şubelerinden,

6 bilenler de Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden ikramiyelerini alabilir.

Çekiliş sonucunda ikramiye almaya hak kazanan talihlilerin ikramiyelerini bir yıl içerisinde alması gereklidir. Bir yıl içerisinden alınmayan ikramiyeler zaman aşımına uğrar ve zaman aşımına uğrayan ikramiyeler için de ödeme yapılmaz. Sayısal Loto çekilişinde 6 bilen çıkmazsa, ikramiye tutarı bir sonraki haftaya devreder.

SAYISAL LOTO'DA EN ÇOK ÇIKAN RAKAMLAR NELERDİR?

1086'ncı hafta çekilişi gerçekleştirilecek olan Sayısal Loto'da talihlilere en fazla kazandıran rakamlar 18, 21, 36, 38 ve 40 oldu. Sayısal Loto çekilişleri sonucunda en az çıkan rakamlar ise 33, 37, 43 ve 45'tir.




SAYISAL LOTO HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

18 yaşından küçük olanlar Sayısal Loto çekilişlerine katılamazlar. Katılsalar bile ikramiye alamazlar. Sayısal Loto çekilişlerinde kuponlar doldurulurken işaretlemeler dik olarak yapılmalı ve kırmızı kalem kullanılmamalıdır. Oynanmış olan kolon iptal edilmek istendiğinde kolonun altında yer alan iptal kutucuğu işaretlenmelidir. Oynanan kolonun altındaki iptal kutucuğu işaretlenmediğinde o kolon geçerli olarak sayılır. Çekiliş için doldurulan kupon, aşırı ısınmaya karşı korunmalıdır. Çünkü kupon üzerinde bozulmalar oluşabilir. Sayısal Loto çekilişlerine katılım için sınır yoktur. İstenilen sayıda kolon doldurularak Sayısal Loto çekilişlerine katılım sağlanabilir.

Sayısal Loto : 1 ile 49 sayı kümesi içinden 6 sayı seçilerek oynanan bir şans oyunudur. 6,5,4 veya 3 sayının doğru tahmin edilmesiye ödül kazanılır. Büyük ödül 6 bilen katılımcı veya katılımcılara verilir. Bir çekilişte 6 bilen çıkmaz ise ödül bir sonraki çekilişe devredilir ve ödül miktarı böylece katlanarak devam eder. Bu şekilde yapılacak devir 3 haftayı geçemez 4’üncü haftada da 6 numarayı doğru tahmin eden yoksa ödül beş bilen katılımcı veya katılımcılara, beş bilen de yoksa ödül, dört numarayı doğru tahmin eden katılımcı veya katılımcılara verilir.

Bir diğer oyun ise Süper Loto’dur : Süper loto oyununun mantığı 54 sayının içinden 6, 5, 4 veya 3 rakamı doğru tahmin ederek ikramiye kazanmaktır. Eğer altı bilen çıkmaz ise biriken ikramiye bir sonraki haftaya devreder. Sadece altı sayıyı da doğru tahmin edenler büyük ikramiyenin sahibi olur.

İKRAMİYELER NEREDEN ÖDENİR?

Sayısal Loto ikramiyelerinin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür.

İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar.

Sayısal Loto Biletinize Dikkat Edin

Biletinizi aldığınızda işaretlediğiniz sayıların terminal tarafından bilete doğru şekilde basıldığını gözle kontrol edin. Bileti katlamayın, buruşturmayın ve asla yırtmayın. Yırtılmış biletler tamamen geçersiz sayılırlar! Biletinizi  başkasına vermeyin ve çekiliş sonuçları açıklanana kadar her biletin kazanan bilet değerinde olduğunu unutmayın.



Bilet Üzerinin İmzalanmasının Hukuki Bağlayıcılığı Var mıdır

Milli Piyango İdaresinin gerçekleştirdiği şans oyunlarının hepsinde geçerli olmak üzere; Resmi belge sayılan biletlerin arkasına, isim, soyad yazılarak imzalanması tavsiye olunur. Bu bir güvenlik önlemidir ve hukuki bağlayıcılığı da vardır! Zaten, şanslı katılımcılar özüllerini almak üzere MPİdaresi yada herhangi bir şubesine başvurduklarında. Biletleri sahiplenmeleri ve kendilerinin olduğunu ispat etmeleri için, biletlerinin arkasına isim, soyad yazarak imzalamaları istenir. Biletler haricinde sayısal oyunlarda kullanılan kuponlar ise sadece bir oyun
oynama aracıdır.