24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Sekiz metrekareye Avrupa’yı sığdırdı

Kırıkkale’de bedensel engelli Üzeyir Karakoç, 8 metrekarelik salonda hazırlandığı Avrupa Şampiyonası’nda rekor kırarak altın madalya kazandı.

21 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sekiz metrekareye Avrupa’yı sığdırdı

Kırıkkale’de fazla kilolarından kurtulmak için 4 yıl önce haltere başlayan bedensel engelli Üzeyir Karakoç, kulübüne ait sosyal tesiste oluşturulan 8 metrekarelik salonda hazırlandığı Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazanmanın gururunu yaşıyor. Kırıkkale Tüm Bedensel Engelliler Kulübü sporcusu 20 yaşındaki Üzeyir Karakoç, 4 yıl önce fazla kilolarından kurtulmak için spor yapmaya karar verdi. Arkadaşlarının yönlendirmesiyle haltere başlayan Üzeyir, antrenman yaptığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait salonun evine uzak olması nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşadı. Bunun üzerine Kırıkkale Tüm Bedensel Engelliler Kulübüne ait sosyal tesisin bir bölümü, Üzeyir ve onun gibi spor yapan arkadaşlarının çalışması için antrenman salonuna dönüştürüldü. Çalışmalarını 8 metrekarelik salonda sürdüren sporcu, imkansızlıklara rağmen yılmayıp önemli başarılara imza attı. Geçen sene Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası’nda gençler kategorisinde bronz madalya kazanan Üzeyir Karakoç, bu yıl da Avrupa şampiyonluğuna uzanarak elde ettiği başarılarla milli takımın vazgeçilmezi haline geldi. 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Doğuştan bedensel engelli olduğunu ve yürüyemediğini belirten milli sporcu “Her gün 5 kilometre yol gidip geliyordum. Çok zor oluyordu. Sonrasında sağ olsunlar burayı tahsis ettiler. Burası şehrin merkezinde, evime de yakın. Zemin kat olduğu için giriş rahat oluyor, engelliler için her şeyi düşünmüşler. 8-10 metrekarelik bir alan ama bizim gibi sporcular için yeterli. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu. Üzeyir, mayıs ayında Fransa’da düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası’nda 72 kiloda 125 kilo kaldırdığını ve Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazandığını hatırlattı.