25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Muğla'da deprem mi oldu?

Ege Denizi’nde bu sabah deprem meydana geldi. Alınan son depremler raporlarına göre Muğla’nın Datça ilçesinde saat 08.20’de 4.5 şiddetinde deprem gerçekleşti.

9 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Muğla'da deprem mi oldu?

Muğla bölgesindeki depremlerin yatay ve düşey hareketlerini izlemek, kırılma noktasını belirlemek için belirli aralıklarla 20 GPS istasyonu kuruldu. Araçlarda kullanılan navigasyon cihazının gelişmiş hali olan ve yer kabuğunun konumunu ve dağın hareketlerini uydu bağlantıları aracılığıyla milimetrik olarak ölçen cihazlar, 21 Temmuz’da Bodrum’da meydana gelen depremi de kaydetti. İşte Kandili Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan gelen son dakika deprem haberleri...
 

Gaziantep'te 3.9'luk deprem

Gaziantep'te, merkez üssü Şehitkamil ilçesine bağlı Serintepe Mahallesi olan Richter ölçeğine göre, 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, Şehitkamil ilçesinde, saat 07.31'de, 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, yerin 6 kilometre derinliğinde olduğu kaydedilirken, merkez üssü Serintepe Mahallesi olarak açıklandı. Deprem, ilk belirlemelere göre hasara yol açmadı.


 

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi tarafından yapılan açıklamada  saat 08.20'de merkez üssü Ege Denizi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Depremin merkez üssüne en yakın yerleşim biriminin 35 kilometre uzaklıktaki Muğla Datça Mesudiye köyü olduğu belirtildi.