16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Son vuruşu 'Klasik' otomobile yaptılar

Eskişehir’de, park halinde bulunan yaklaşık 30 aracın lastiklerini kesen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, 1965 model klasik otomobile de zarar vermiş.

İHA17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Edinilen bilgilere göre, sabahın erken saatlerinde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Porsuk Bulvarı ve bazı ara sokaklarda yaklaşık 30 aracın lastiği kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kesilmişti. Araçlarının durumunu gören vatandaşlar, yol kenarına park ettikleri araçlarının lastiklerinin kesilip patlatıldığını görerek durumu polise bildirmiş, bunun üzerine olay yerine gelen ekipler, incelemelerinin ardından ihbarın yapıldığı sokağa yakın civarlarda da yaklaşık 30 araca zarar verildiğini tespit etmişti. Şikayetler üzerine tutanak tutan ekipler, araçlar üzerinde parmak izi incelemesi yaptıktan sonra, çevredeki kamera görüntülerini de inceleyerek lastikleri kesen kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatmıştı.
 
“Galiba Allah rızası için tek lastiğini kesmemişler”
 
Lastikleri kesen kişi veya kişiler, daha sonra 68 yaşındaki Yalçın Alkılıç isimli şahsın, Işıklar mahallesi Yıdıztepe sokakta bulunan 1965 model Chevrolet Belair marka klasik otosuna da zarar verdi. Aracın üç lastiğini kesici bir aletle patlatan şüpheliler, daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Aracına her zaman binmediğini ancak yanına gidince durumu fark ettiğini aktaran Alkılıç, lastiklerin üzerinde 'şiş' benzeri kesici bir alet bulduğunu iddia etti. Alkılıç, “Bunu 40 bin lira masrafla bu hale getirdim. Daha yeni sıfır lastik, bıçaklamışlar. 3 lastiği de bıçaklamışlar. Şimdi bunları atacağız, yenisini alacağız. Bundan evvel de 4 tane lastik aldım 8 oldu, şimdi 12 olacak. Araba düzgündü, bugün bir baktım ‘Acaba yer göçtü de araba mı indi?’ dedim. Bir baktım lastikler gevşek, ön ve arka lastiklere baktım hepsi patlak, sadece sağ ön sağlam. Bir tane sağ önü bırakmış Allah rızası için. O da acıdı mı acaba ne yaptı ben de bilmiyorum. Keşke onu da patlatsaydı da 4 tane daha alsaydım” dedi. Yalçın Alkılıç ve mahalle sakinleri, ilk defa böyle bir olayın olduğunu dile getiren vatandaşlar, şüphelilerin bulunmasını istedi.
Polis ekipleri olayın şüphelilerini bulmak için çalışma başlattı.