25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yavuz Yılmaz hastalığı temporal lob epilepsi nedir?

Temporal Lob Epilepsi nedir Yavuz Yılmaz hastalığı Epilepsi ‘’Temporal Lop’’ nedir belirtileri nelerdir sorularının yanıtı merak ediliyor. Yavuz Yılmaz’ın ölümü sevenlerini şoke etmişti. Alınan son bilgilere göre Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın Epilepsi tedavisi gördüğü belirtildi. Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın aniden ölümü herkesi yasa boğmuştu.

18 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yavuz Yılmaz hastalığı temporal lob epilepsi nedir?

Temporal Lob Epilepsi nedir merak ediliyor. Yavuz Yılmaz hastalığı  Epilepsi ‘’Temporal Lop’’ nedir belirtileri nelerdir Sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın dünkü ani ölümü sevenlerini yasa boğmuştu. Yapılan son açıklamalara göre Yavuz Yılmaz Temporal Lob Epilepsi tedavisi görüyordu. 

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ 

Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir. Temporal loblar duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidirler. Bir temporal lob nöbetinin bazı belirtileri, öfori, korku, panik ve deja vu gibi ara sıra ortaya çıkan hisler de dahil, bu işlevlerle bağlantılı olabilir. Temporal lob nöbeti sırasında, bilinciniz kısmen açık olabilir. Temporal lob nöbeti daha şiddetliyse, uyanık gibi görünseniz bile tepkisiz olabilirsiniz. Ayrıca dudaklarınız ve elleriniz tekrarlı hareketler yapabilir. Temporal lob nöbetleri anatomik bir bozukluk ya da skardan kaynaklanıyor olabilmesine rağmen kesin nedeni genellikle bilinmez. Temporal lob nöbetleri, nöbet önleyici ilaçlara karşı dirençli olabilir. İlaç tedavisine yanıt vermeyen bazı insanlar için ameliyat bir seçenek olabilir.

 

 

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ BELİRTİLERİ

Bir uyarı olarak temporal lob nöbetinden önce aura olarak bilinen alışılmadık bir his yaşanabilir. Temporal lob nöbetleri olan herkes auraları yaşamaz ve auraları yaşayanlar da bunları hatırlamayabilir. Aura aslında küçük bir nöbetin ta kendisidir. Gözlemlenen bilinci ve tepki verme yeteneğini bozan nöbetin içine yayılmaz. Aura örnekleri şunlardır:

 

Ani bir sebepsiz korku hissi

Deja vu deneyimi (o an yaşanan şeyin daha önce de olduğu hissi)

Aniden oluşan garip bir koku veya tat

Karın bölgesinde yükselen bir his

Temporal lob nöbetleri yaşayan insanlar nöbet sırasında kısmen bilinçli kalabilir, ama aynı zamanda etrafında olanların farkında olmaz ve çoğunlukla ne olduğunu hatırlamaz. Temporal lob nöbeti genellikle 30 saniye ila iki dakika sürer. 

Temporal lob nöbetlerinin belli başlı özellikleri şunlardır:

Çevrenin farkında olmama

Sabit bakma

Dudak şapırdatma

Tekrarlanan yutma ya da çiğneme

Olağandışı parmak hareketleri, toplama hareketi gibi

 

Temporal lob nöbetinden sonra şunlar olabilir:

Kısa süreli zihin bulanıklığı ve konuşmakta zorluk çekme

Nöbet sırasında meydana gelen olayları anımsayamama

Başkası söyleyene kadar nöbet geçirdiğinin farkında olmama

Aşırı vakalarda, temporal lob nöbeti olarak başlayan şey bir grand mal (tonik-klonik) nöbetine dönüşebilir (çırpınma ve bilinç kaybıyla kendini belli eder).

 

YAVUZ YILMAZ EVİNDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Beykoz Konakları'ndaki ikametinde silahla hayatına son veren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili İcra Kurulu üyesi de olduğu İstanbul Kent Üniversitesi'nden açıklama geldi.

 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"BİR YILDIR TEMPORAL LOB EPİLEPSİ HASTASIYDI"

İcra kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir "Temporal Lob Epilepsi" hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi.

Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı.

 

"YILMAZ'I KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ"

Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır.

Nur içinde yatsın.

 

 

Yavuz Yılmaz kimdir?
Yavuz Yılmaz 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. 38 yaşındadır. Ankara TED Koleji mezunudur. The American International School-Salzburg ve George Washington University' 'da okumuştur. Üniversite eğitimini ABD'de tamamlayan Yavuz Yılmaz, yurda döndükten sonra Coca Cola'nın dağıtımını almıştı. İnşaat işleriyle de ilgilenen Yavuz Yılmaz son olarak kardeşi Hasan Yılmaz ile Nişantaşı'nda açtığı Çin lokantası ile gündeme gelmişti.