25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

YÖK E-kayıt uygulamasını erişime açtı

2017-2018 eğitim öğretim yılı için YÖK, tüm devlet üniversiteleri öğrencileri için e kayıtla üniversiteye kaydolma imkanı tanıdı.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
YÖK E-kayıt uygulamasını erişime açtı

Üniversite kayıt hakkı kazanmış öğrenciler, işlemlerini bu yıl da e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek. Böylelikle artık üniversite kayıtları elektronik ortamda gerçekleştirebilecek. Yükseköğretim Kurulunca, bugün başlayan üniversitelere elektronik kayıt sistemi, 110 devlet üniversitesindeki 11 bin 851 program ile 16 vakıf üniversitesindeki 2 bin 80 programda uygulanacak. Geçen sene adayların yüzde 68,8'i e-kayıt yaptırdı. E kayıt yapamayanlar ise, 14-18 Ağustos tarihlerinde üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecek. Peki E Kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılacak? Üniversite elektronik kayıtlar kaç gün sürecek?


>>>>E KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ>>>>>


Üniversite tercih sonuçları açıklandı birçok öğrenci eğitim hayatlarına yeni bir sayfa açmak için kayıt işlemlerine başlıyor. Üniversiteye kayıt olacak öğrencilerin kafasını karıştıran sorunların başında elektronik kayıt konusu geliyor. Bazı bölümlerde elektronik kayıt yaptırmak mümkün olmuyor. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmedi.