25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı

8 Aralık 2017 okullar tatil mi hava durumu nasıl sorusunun cevabı öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

8 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Meteoroloji'den hava durumu uyarısı

bugün okullar tatil mi sorusu yine gündemde! Her yıl kış aylarının gelmesi ve kar yağışlarının başlaması ile birlikte öğrenciler tarafından tatil haberleri de heyecanla bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 07 Aralık perşembe günü yurt genelinde yoğun kar yağışı yaşanacak.
 

İL İL HAVA DURUMU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ


HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLABİLİR?

 YARIN NERELERDE KAR BEKLENİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre Batı ve Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak,yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu’da yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

İŞTE KAR TATİLİ OLAN İL VE İLÇELER

KARS


Kars genelinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken bazı yollarda ise sürücüler zor anlar yaşıyor. Digor yolu rampalar mevkii olarak bilinen noktada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle birçok TIR yolda kaldı. Yolun trafiğe kapanmasıyla Digor-Kars karayolunda yaklaşık 1 saat ulaşım sağlanamadı.