25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

YKS TYT nasıl olacak?

Yeni üniversite giriş sınavı YKS TYT nasıl olacağı milyonlarca öğrenci ve veli tarafından hala araştırılmaya devam ediyor.

24 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
YKS TYT nasıl olacak?

YKS TYT son dakika soru sayısı kaç? 2018 YKS TYT ile üniversite yerleştirmeleri nasıl olacak? sorularına yanıt arayanlar için detaylar haberimizde. YKS tarihleri belli oldu! Yükseköğretim Kurulunca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin 23 Haziran 2018 Cumartesi sabahı, ikinci oturum ile Dil Sınavı'nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılması kararlaştırıldı.

YKS TYT İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ



YKS NEDEN DEĞİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Öğrencileri özel ders ve sınav cenderesinden kurtarın, hiçbir öğrenci mağdur olmasın’ talimatlarının ardından eğitimde köklü değişikler oldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise üniversiteye giriş sisteminde YGS ve LYS’yi kaldırarak yerine YKS sınavını getirdi. Yeni sistem birçok kolaylık sağlıyor...

YKS NEDİR?

Yüksek öğretim Kurumları Sınavı ismi verilen ve YKS diye tanımlanan yeni model, eski Mart ayında yapılan Yükseöğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Haziran ayında 5 ayrı oturumda oluşan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) birleştirilmesinden oluşuyor.

YKS NASIL YAPILACAK?

Adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak. İkinci oturum ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecek. İkinci gün sabah değil öğleden sonra yapılacak dil testi oturumuna katılmaları yeterli olacak. Ancak şansını hem dil hem diğer puan türlerinde denemek isteyen aday pazar günü 2 sınava birden girmek zorunda kalacak.