20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Zara kapanıyor mu Türkiye'den çekiliyor mu Zara yetkilileri bu iddiaları yanıtladı

İspanyol giyim devi Zara'nın Türkiye'den çekileceğine yönelik iddialara şirketten cevap geldi! Zara Türkiye'den çekiliyor mu? Zara mağazalarını neden kapatıyor? sorusunun yanıtı merak edilirken Fatih Altaylı'dan bomba bir açıklama geldi. İspanyol giyim markası Zara, Türkiye'deki faaliyetlerini durdurarak işlerini internet mağazacılığı üzerinden yürüteceği belirtildi.Türkiye’de son dönemde dev şirketler pazardan çekilme kararları alırken, son olarak Zara’da bu firmalar arasına katılıyor. Uzun süredir Türkiye pazarında giyim sektöründe faaliyette bulunan İspanyol firma Zara, bundan sonra işlerini online olarak devam ettirecek. Hazır giyim devi Zara'nın uzun süredir 'Türkiye'den çıkıyor iddialarına' bir yenisi daha eklendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın köşesinde yer verdiği 'Bye bye Zara' başlıklı yazıda, markanın Türkiye'deki tüm mağazalarını kapattığı iddia edildi. İspanyol hazır giyim devi Zara’nın 'Türkiye'deki mağazalarını kapatacağı ve ülkeden çıkacağı' yönündeki iddialarla ilgili yetkilerden açıklama geldi. İşte Zara'nın Türkiye'deki mağazaları ile ilgili yeni gelişmeler...

17 Ocak 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Zara kapanıyor mu Türkiye'den çekiliyor mu Zara yetkilileri bu iddiaları yanıtladı

İspanyol giyim devi Zara'nın Türkiye'den çekileceğine yönelik iddialara şirketten cevap geldi! Zara Türkiye'den çekiliyor mu? Zara mağazalarını neden kapatıyor? sorusunun yanıtı merak edilirken Fatih Altaylı'dan bomba bir açıklama geldi. İspanyol giyim markası Zara, Türkiye'deki faaliyetlerini durdurarak işlerini internet mağazacılığı üzerinden yürüteceği belirtildi.Türkiye’de son dönemde dev şirketler pazardan çekilme kararları alırken, son olarak Zara’da bu firmalar arasına katılıyor. Uzun süredir Türkiye pazarında giyim sektöründe faaliyette bulunan İspanyol firma Zara, bundan sonra işlerini online olarak devam ettirecek. Hazır giyim devi Zara'nın uzun süredir "Türkiye'den çıkıyor iddialarına" bir yenisi daha eklendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın köşesinde yer verdiği "Bye bye Zara" başlıklı yazıda, markanın Türkiye'deki tüm mağazalarını kapattığı iddia edildi. İspanyol hazır giyim devi Zara’nın 'Türkiye'deki mağazalarını kapatacağı ve ülkeden çıkacağı' yönündeki iddialarla ilgili yetkilerden açıklama geldi. İşte Zara'nın Türkiye'deki mağazaları ile ilgili yeni gelişmeler...

 İspanyol hazır giyim devi Zara’nın "Türkiye'deki mağazalarını kapatacağı ve ülkeden çıkacağı" yönündeki iddialar bazı basın yayın kuruluşlarında yer alırken, Zara yetkilileri bu iddiaları kesin bir dil ile reddetti.

Türkiye'deki mağazalarını kapatmayacaklarını ve ülkeden çıkma gibi bir planlarının kesinlikle olmadığını belirten yetkililer, şimdiye kadar olduğu gibi aynı şekilde faaliyetlerine devam edeceklerinin altını çizdi.

20 YILDIR TÜRKİYE'DE

Dünya giyim devi 1998’den bu yana Türkiye’de Inditex Grup bünyesinde faaliyet gösteriyor. Grubun bünyesinde Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho ve Bershka gibi birçok ünlü marka da yer alıyor. [Kaynak: Milliyet]

1998'den beri Türkiye'de Inditex Grup bünyesinde faaliyet gösteren Zara'nın "Türkiye'den çıkıp, çıkmayacağını" üst düzey yöneticilerine sorduk. Ancak Inditex Grup yöneticileri sorularımızı cevapsız bırakarak, "Bu konu hakkında yorum yapmak istemiyoruz" dedi. Markaya yakın kaynaklar ise Zara'nın son dönemlerde açılan alışveriş merkezlerine yatırım yapmaya devam ettiği bilgisini verdi. Zara'nın Türkiye'de 35'ten fazla mağazası olduğu biliniyor.

ALT MARKALAR
Zara son yıllarda online alışveriş alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. marka iki yıl önce başlattığı çalışmayla dünyanın birçok ülkesinde online alışverişi arttırmayı hedefliyordu. "Zara'nın Türkiye'den çıkıyor" iddiaları grubun bünyesindeki alt markaları da gündeme getirdi. Türkiye'de birçok noktada mağazası bulunan Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho ve Bershka gibi markaların geleceği de merak konusu oldu.

93 ÜLKEDE MAĞAZA VAR
Zara'nın 2016 yılı cirosu 15.4 milyar Euro oldu. Dünyadaki Zara mağazası sayısı 2 bin 213 ve dünyada 93 ülkede Zara mağazaları var. 2016 yılında 51 mağaza açan Zara'nın yeni girdiği pazarlar arasında Aruba, Nikaragua, Vietnam, Yeni Zelanda ve Paraguay bulunuyor.

Zara’nın mağazalarını kapatacağını öne süren İspanyol Inditex’in olduğunu belirten gazeteci Fatih Altaylı "Bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri" giyim firmasının faaliyetini online satış olarak devam ettireceğini belirtti. Türkiye pazarında uzun yıllardır faaliyette bulunan Zara giyim markasının pazardan çekileceği belirtilirken, artık faaliyet alanını online mağazacılık olarak devam ettireceği belirtildi.

Inditex çatısı altında Bershka, Pull and Bear gibi markalarda yer alırken İspanyol şirketin Zara’yı Türkiye pazarından çıkarma kararıyla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.



Fatih Altaylı şirketin pazardan çekileceği yönünde yaptığı açıklamasında, Zara’nın Türkiye’de dahil dünya çapında 6 binden fazla mağazası olduğunu belirtirken, markanın Türkiye pazarından çıkma kararı aldığını açıkladı. Mağazalarını kapatarak faaliyetine sadece online olarak devam edeceği belirtildi. Zara daha öncede Türkiye pazarından çıkacağı yönünde iddialar ortaya atışmıştı ancak faaliyetlerine devam etmişti. Yüksek kiralar nedeniyle aşırı maliyetlerin kapatma kararını almasında etkili olduğu belirtildi.