29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

10 kilogramlık kabak için 12 bin lira ödedi

10 kilogramlık kabak için 12 bin lira ödedi - Bilecik'te Kızıldamlar Kestane Kabağı Festivali'ne katılan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, açık artırmayla satılan 10 kilogramlık kabağı 12 bin lira verdiBİLECİK (AA) - Bilecik'te bu yıl 5'incisi düzenlenen Kızıldamlar Kestane Kabağı Festivali'ne katılan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şükrü Keskin, 10 kilogramlık kabağı açık artırmada 12 bin liraya satın aldı.

30.09.2018 - 14:34

Merkeze bağlı Kızıldamlar köyünde yetiştirilen ve raf ömrü bir sene olan kestane kabağının festivali gerçekleştirildi.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen festivale Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılara kabağın birçok çeşidinden yapılmış ürünler dağıtıldı, protokol Bilecik halk oyunlarını oynadı.

Programda 10 kilogramlık kabağın açık artırma yoluyla satılması sırasında renkli görüntüler oluştu. Artırmada kabağa 12 bin lira veren Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, davetlilerden alkış aldı. Sahneye davet edilen Keskin, istek üzerine çiftetelli oynadı.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kabağı çok seviyorum. Onun için kabakların tamamını da alabilirim. Bu organizasyonun daha da geniş olması lazım. Kabağımızın Türkiye'nin her tarafında tanıtılması lazım." diye konuştu.