19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali"

"10.

13.05.2017 - 01:07
Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali"

- Elazığ'da festivalin açılış galası yapıldı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da "10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali"nin açılış galası gerçekleştirildi.

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından bir otelde düzenlenen "10. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali"nin açılış galası çok sayıda sinema ve dizi oyuncusunun katılımı ile yapıldı.

Açılış galasına sanatçı Nuri Alço, Perihan Savaş, Fatih Doğan, Emin Olcay, Sevtap Parman, Parla Şenol, Dilşad Şimşek, Selahattin Taşdöğen ve Umut Oğuz katıldı.

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin Elazığ'da yapılması için altyapının uygun olduğunu anlattı.

Sanatçı Perihan Savaş da Elazığ'a ilk olarak 14 yaşında Bedrana filmi için geldiğini söyledi.

Elazığ'a film çekmek için geldiklerinde yaşadıklarını anlatan Savaş, şöyle konuştu:

"O zaman Elazığ'da bir otel vardı. Bir müddet burada çalıştık ve daha sonra Palu'ya gittik. Palu'da otel yoktu. Palu'da bir okulda kaldık. 1,5 ay boyunca burada Bedrana filmini çektik. Bedrana filmi benim sinema hayatımdaki dönüm noktasıdır. Bana Antalya Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı."

Nuri Alço ise Elazığ'ın çok güzel bir il, sanat ve kültürün yaşandığı bir şehir olduğunu belirtti.

Elazığ'ı gezdiğini ve çok beğendiğini ifade eden Alço, "Bugün kültür şehri olan Elazığ'ı ve Harput Kalesini gezdik. Daha sonra cezaevlerine gittik. Pırıl pırıl bir cezaevi var. Tertemiz. Cezaevinde çok güzel sohbetler ettik. Elazığ turizme aşık bir şehir. Belediye başkanımızı kutluyorum. Caddeler ve sokaklar pırıl pırıl olmuş." dedi.

Program sonunda galaya katılan sanatçılara onur ödülü verildi.