19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

12 yıl önceki cinayeti "özel ekip" aydınlattı

12 yıl önceki cinayeti "özel ekip" aydınlattı - Antalya'da 2005'te işlenen cinayet, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip sayesinde aydınlığa kavuştu - Bir araçta başından vurulan Ayhan Kısa'nın olay anında yanında bulunan kişi ile maktulun eşi gözaltına alındı ANTALYA (AA) - Antalya'da 2005 yılında işlenen cinayetin zanlıları, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip sayesinde belirlendi.

24.02.2017 - 23:07

Alınan bilgiye göre, 29 Temmuz 2005'te Yenidoğan Mahallesi Vakıf Çiftliği yakınlarında bir araçta başından vurulan Ayhan Kısa üç sonra hastanede yaşamını yitirdi.

Katil zanlıları 12 yıldır tespit edilemeyen cinayeti, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip aydınlığa kavuşturdu. Kısa'nın olay anında yanında bulunan M.Ö. maktulun eşi F.A. gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kısa'nın arkadaşıyım" diyen ve olay esnasında araçta bulunan M.Ö'nün, kimliği belirsiz kişilerce darbedildiklerini ve Kısa'nın başına tabanca ile bir el ateş edildiğini, hastaneye kaldırılan Kısa'nın 1 Ağustos 2005'te öldüğünü ifade ettiği olayla ilgili özel bir ekip çalışma başlatıldı.

Bilgi sahiplerinin beyanları, tabanca ve maktulden elde edilen saçma tanesinin teşhis işlemleri sonucu polis, olayın şüphelilerinin M.Ö. ve Kısa'nın eşi F.A. olduğunu belirledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince başlatılan çalışma sonucu 17 Şubat'ta yapılan eş zamanlı operasyonla M.Ö. Hatay'daki, F.A. ise Adana'daki ikametinde yakalanarak Antalya'ya getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.Ö. tutuklanırken, F.A. ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı.