19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri anma programı

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri anma programı - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Akgül: "15 Temmuz, yabancı güçlere bu ülkenin işgalini hazırlama, onlara adeta bu ülkenin anahtarını sunma ve bu ülkeyi bölüp parçalama girişimidir" - Gümüşhane Valisi Memiş: "15 Temmuz'da sizlerin geleceğine kast eden hainlerin bir girişimi oldu.

30.03.2017 - 20:47
Sizlerin özgür, bağımsız bir şekilde yaşamanızı istemeyen içerimizdeki hainler belki de bu ülkenin anahtarını emperyalist güçlere vermek için darbe girişimi yaptılar"

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri anma programı düzenlendi.

Gümüşhane Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Zeynep Ana Yurt Müdürlüğü'nün katkılarıyla 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri anma programı düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurtuluş Savaşı mücadelesinden sonra en anlamlı, en cesur ve en yiğitçe mücadelesini 15 Temmuz'da verdiğini söyledi.

15 Temmuz'un bir darbe girişiminden ziyade bu ülkeyi işgale, işgal güçlerine açan bir hamle olarak değerlendiren Akgül, şöyle konuştu:

"Bu ülke çeşitli darbe ve darbe girişimlerini yaşamıştır ama darbe yapanların hepsinin bir amacı vardır. Belirli bir süre yönetimde kalıp ondan sonra tekrar kışlasına dönmektir. 15 Temmuz kesinlikle onlarla mukayese edilecek bir darbe girişimi değildir. 15 Temmuz, yabancı güçlere bu ülkenin işgalini hazırlama, onlara adeta bu ülkenin anahtarını sunma ve bu ülkeyi bölüp parçalama girişimidir. 15 Temmuz'a gelene kadar ülkemiz üzerinde sinsi emelleri olan, ülkemizi Kurtuluş Savaşı'nda işgal edemeyen kahraman Türk milletini ve onun başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki askerlerimizi yenemeyen güçler o günden itibaren bu süreci başlatmışlardır. 2002 yılından itibaren de 15 Temmuz sürecine kadar bu vekalet savaşlarını belirli terör örgütleri aracılığıyla başta FETÖ olmak üzere kullanmışlardır."

Akgül, 17-25 Aralık operasyonunun 15 Temmuz darbe girişiminin bir başlangıcı olduğuna işaret ederek, "Bu girişimlerde Türkiye'yi ve bu milleti alt edemeyenler 15 Temmuz'da final yapma hevesi, heyecanıyla bir girişimde bulundular. Vatan mevzu bahis olunca Türk milleti için her şeyin teferruat olacağını hesap edemediler. Bu millet Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Laz’ı ve Çerkez’iyle, CHP'lisi, MHP'lisi, AK Parti'lisi, Büyük Birlik Parti'lisi, Saadet Parti'lisiyle, bütün siyasi partililerle birlikte birlik ve beraberlik içerisinde bu hain girişimi sonlandırmıştır." ifadelerini kullandı.

Vali Okay Memiş ise 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "15 Temmuz'da sizlerin geleceğine kast eden hainlerin bir girişimi oldu. Sizlerin özgür, bağımsız bir şekilde yaşamanızı istemeyen içerimizdeki hainler belki de bu ülkenin anahtarını emperyalist güçlere vermek için darbe girişimi yaptılar." dedi.

Darbe girişimin ilk saatlerinden itibaren Gümüşhane olarak anayasal sistemle seçilmiş iradeye ve seçilmiş Cumhurbaşkanına sonuna kadar sahip çıkıldığını belirten Memiş, "Devletin bütün birimleriyle iyi bir sınav verdik. İnsan hayatında bazı noktalar vardır sizi ya kahraman yapar ya da korkak, hain yapar. Biz bu sınavı iyi verdik." diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, "Bu ülkenin vatandaşı olarak Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yol ve önümüze koyduğu güzellikler, bizlere 15 Temmuz’u unutturmadı, unutmadık, unutturmayacağız." dedi.

Belediye olarak 15 Temmuz ile ilgili yapılacak olan tüm etkinliklerde üzerlerine düşeni eksiksiz yerine getireceklerini kaydeden Çimen, "Her zaman, kim olursa olsun bize proje getirenlerin yanında olacağız. 15 Temmuz'u unutturmamak için hazırlanan bu projeye de destek verdik. Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde 248 şehidimiz var. Bunların beş tanesi ilimiz nüfusuna kayıtlı. Yaklaşık 2 bin 200 civarında da gazimiz var. Bu gazilerin de 22 tanesi Gümüşhanelidir. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Gazilerimize de Allah acil şifalar versin." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Diriliş" isimli gösteri sahnelendi.

Programın ardından, 15 Temmuz temalı resim sergisi gezildi.

Programa, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.