19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Kırklareli Şehitliği'nde düzenlenen törende şehit aileleri duygulu anlar yaşadı - Vali Çiftçi: "Dosta, düşmana, herkese bu vatanı kimseye bırakmayacağımızı bir kez daha göstereceğiz''KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikte tören düzenlendi.

11.07.2017 - 12:32

Kırklareli Şehitliğinde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başladı.

Daha sonra Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kurum müdürleri ile şehit aileleri, şehit mezarlarını ziyaret etti.

Şehit mezarlarına karanfil bırakılırken, bazı şehit aileleri duygulandı.

Vali Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, vatan, bayrak ve millet uğruna canlarını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Vatan topraklarının şehit kanlarıyla kazanıldığını vurgulayan Çiftçi, şehitlerin hiçbir zaman unutmayacağını belirtti.

15 Temmuz programları ile Türk milletinin gücünü bütün dünyanın bir kez daha göreceğini aktaran Çiftçi, şöyle konuştu:

''Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun. Hepsi bizlere haklarını helal etsinler. Bugün itibarıyla 15 Temmuz programımızı başlattık. Cumartesi günü akşamı da büyük bir program gerçekleştireceğiz. Bütün Kırklareli halkını bekliyoruz. Dosta, düşmana, herkese bu vatanı kimseye bırakmayacağımızı bütün dünyaya bir kez daha göstereceğiz.''