29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Nevşehir, Kırıkkale ve Niğde'de şehitlikler ziyaret edildiNEVŞEHİR (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Nevşehir, Kırıkkale ve Niğde'de şehitlikler ziyaret edildi.

11.07.2017 - 13:55

Nevşehir Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından dua edildi.

Daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Belediye Başkanı Hasan Ünver "15 Temmuz Şehitleri Anıtı"nı ziyaret etti.

Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kaidesinin çevresine Anadolu Ajansının (AA) 15 Temmuz'da kaydettiği fotoğrafların yerleştirildiği anıtı gezen katılımcılar, aynı alandaki, Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi'nde yer alan fotoğrafları inceledi.

- Kırıkkale

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir ile beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfiller bıraktı.

Vali Haktankaçmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçen yıl 15 Temmuz'da milletin kahramanlığı sayesinde uçurumun kenarından döndüğünü söyledi.

O gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bütün ülkenin sokaklara döküldüğünü ifade eden Haktankaçmaz, "Türk halkı, ölümü düşünmeden, kefenini giyip bayrağına, kardeşliğine, devletine, cumhuriyetine ve kendisine sahip çıktı. O gece Türk halkı destan yazdı. Böyle bir olayın tekrar etmemesi için yaşadığımız bu büyük felaketi unutmamamız gerekiyor. Bizler de unutturmamak adına bu hafta içerisinde şehit kahramanlarımızı anmak için yanlarına geldik. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyorum." diye konuştu.

Milletvekili Can, vatanını korumak uğruna şehit olan kahraman Türk evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilere de şifa dileklerinde bulundu.

Milletvekili Öztürk de Türkiye'nin her yerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yapılacağını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet gazilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Milletvekili Demir de 15 Temmuz'u hiç unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını, Türk halkının gücünü test etmeye hiç bir kuvvetin yetmeyeceğini ifade etti.

- Niğde

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminde şehit düşen Niğdeli kahramanlar Yalçın Aran, Kemal Tosun, Varol Tosun ve Hakan Ünver’in kabirleri ile ailelerine ziyaretlerde bulundu.

Şehitlerin kabirleri başında dua eden Şimşek, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Milletimiz, 15 Temmuz gecesi birçok değerli evladını şehit verdi, çok sayıda vatandaşımız gazi oldu. Ancak ve ancak bu kardeşlerimiz boşuna şehit ve gazi olmadılar. Bu vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlığı sayesinde ayakta duruyor. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Tüm gazilerimize acil şifalar versin. Kahramanlarımızı asla unutmayacak, unutturmayacağız. Onların bizlere emanet olarak bıraktıkları aileleri ise bizim her zaman başımızın tacıdırlar."

Vali Şimşek, gaziler Veyis Eroğlu, Sedat Özoğlu ve Bilal Akkuş’a da evlerinde ziyarette bulunarak, sohbet etti.

Ziyaretlerde Vali Şimşek'e, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İhsan Çanak, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir de eşlik etti.