24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında konferans, ilahi dinletisi ve çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi - Vali Yaman: - "Bizler 15 Temmuz tarihini hafızalarda diri tutmayı kendimize görev saydık.

14.07.2017 - 20:18
Bu nedenle ilimizde 15 Temmuz’u unutturmayacak etkinlik takvimini hazırladık"

MARDİN (AA) - Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında konferans, ilahi dinletisi ve çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Konferansı"nda konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, kentte hain darbe girişimini en anlamlı şekilde anlatarak şehitleri yad ettiklerini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Yaman, Türk milletinin darbe girişimine karşı göğüslerini siper ederek geçit vermediğini kaydetti.

Mardin’in 15 Temmuz'u etkinlikler ile hatırladığını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

"O gecede 249 canımız şehit oldu. Milletimiz ise yazdığı destanla özgürlüğüne olan düşkünlüğünü tüm dünyaya gösterdi. Bizler 15 Temmuz tarihini hafızalarda diri tutmayı kendimize görev saydık. Bu nedenle ilimizde 15 Temmuz’u unutturmayacak etkinlik takvimini hazırladık. Etkinliklerimize her yaş grubundan herkesin katılımını sağladık. Özellikle düzenlediğimiz konferanslarla hainlerin ülkemizde yapmak istediklerini çarpıcı örnekler ile anlattık. Bundan sonra da bu tür etkinlikler ile yeni neslin bilinçlenmesine katkı vermeyi sürdüreceğiz."

Konferansta, Prof. Dr Muharrem Kılıç da darbe girişimini ve perde arkasını anlattı. Konferansın sonunda katılımlarından dolayı Kılıç'a çiçek takdim edildi.

- İlahi dinletisi ve badminton turnuvası

Artuklu ilçesi Vali Mustafa Yaman Caddesi'nde ilahi sanatçısı Mustafa Cihat'ın ilahi dinletisinin ardından şehitler için dua edildi.

Türk bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar da ilahilere ve dualara eşlik etti.

Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda badminton turnuvası düzenlendi.