19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Karabük'te, dolayısıyla AA fotoğraflarının da yer aldığı "Basın Objektifinden 15 Temmuz" konulu sergi açıldı - Vali Fuat Gürel: - "İnşallah bu tür zihniyette olan kişiler için bu bir ders olur, bir daha karşımıza böyle bir sebeple çıkmazlar"KARABÜK (AA) - Karabük'te, dolayısıyla Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "Basın Objektifinden 15 Temmuz" konulu sergi açıldı.

12.07.2019 - 13:48

Karabük Valiliği Fuaye Alanında, AA muhabirlerinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğrafların da yer aldığı serginin açılışına, Karabük Valisi Fuat Gürel ve Eşi Özlem Aras Gürel, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilere direndiği sırada başından vurularak şehit düşen Karabüklü 44 yaşındaki Metin Arslan'ın babası Zeki Arslan'ın da hazır bulunduğu programda okunan şiirlerin ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından sergi gezildi.

Vali Gürel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da hainlere karşı halkın gösterdiği kahramanlıkları ve cesareti sergideki fotoğraflarda gördüklerini söyledi.

Türk tarihinde yaşanmamış bir olayı, o gece yaşattıklarının altını çizen Gürel, şunları belirtti:

"Ama belalarını da buldular. İnşallah bu tür zihniyette olan kişiler için bu bir ders olur, bir daha karşımıza böyle bir sebeple çıkmazlar. Bu durum bizlere ülkemizi geleceğe taşıyacak gençleri yetiştirirken daha çok dikkat etmemizi gösteriyor. Bu tür hainlere karşı bir daha fırsat vermeyiz, geleceğimizi iyi planlamış oluruz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi bir çalışma yapmışlar. Bu ayrıca bir kahramanlık öyküsüdür, bu öykünün buraya yansımasıdır. Şehitlerimizi yad ediyor, gazilerimize sağlık ve şifa diliyorum."

İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler ile öğrenciler tarafından yapılan resimlerin de yer aldığı sergi, 3 gün açık kalacak.

Muhabir : Ahmet Özler
Yayınlayan : Evren Aydoğan