18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'da, şehitlikler ziyaret edildiERZURUM (AA) - Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'da dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi.

15.07.2019 - 13:48

Erzurum'da, Karskapı Şehitliği'nde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Vatandaşlar ve protokol üyeleri daha sonra şehitliklere karanfil bıraktı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hain darbe teşebbüsü neticesinde 251 şehit verildiğini anımsattı.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da hiç hak etmediği olayla karşılaştığını ifade eden Memiş, "Türkiye, kendini manevi dünya ile özleştiren ve din kisvesi altında içimize kadar sızan hainlerin darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Bu olaydan ders çıkarmamız gerekiyor. Devlet ve devleti temsil eden yöneticiler olarak herkese eşit mesafedeyiz. Sadece bir görüşe, kanaate ve zihniyete devleti teslim etmenin sonuçlarını hep beraber gördük." diye konuştu.

Programa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Erzurum Bölge Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın yanı sıra şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

- Ardahan

Ardahan Şehitliği'nde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programda, İl Müftüsü Remzi Pehlivan dua etti.

Programa katılan Vali Mustafa Masatlı, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, şehitlik defterini imzaladı, şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.

Vali Masatlı, burada şehit yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada, vatan topraklarını Türk milletine yurt yapmak için kanıyla canıyla bedel ödeyen şehitlerin unutulmayacağını söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Türk milletinin birlikte kahramanlık destanını yazdığını belirten Masatlı, "Sultan Alparslan'dan, Fatih'e, Çanakkale'den, Kurtuluş Savaşına, 15 Temmuz'dan dün Hakkari'de şehit verdiğimiz askerlerimize kadar tüm şehitlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Üç yıl önce darbe kalkışmasına hep birlikte karşı konuldu. Her şeyi ile bu ülkeye bağlı olan insanlarımız kalkışmaya göğüs gererek engel oldular." ifadelerini kullandı.

- Kars

Kars'ta, Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Vatandaşlar ve protokol üyeleri, şehitliklere karanfil bıraktıktan sonra burada bulunan "Şehitler Müzesi"ni gezdi.

Programa, Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, il protokolü ile vatandaşlar katıldı.

- Erzincan

Erzincan'da, Vali Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, kurum müdürleri ve şehit yakınları, kent merkezindeki Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesinin ardından, protokoldekiler şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

Erzincan Valisi Arslantaş, daha sonra ziyarette Şehitlik Anı Defteri'ni imzaladı.

- Ağrı

Ağrı'da, Askeriye Şehitliği'nde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Tandoğan Topçu, dua etti.

Şehitliklere karanfil bırakılmasının ardından protokol üyeleri ile vatandaşlar, Merkez Camisi'nde düzenlenen mevlit programına katıldı.

Burada şehitler için mevlit okutulmasının ardından cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Programlara, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Savcı Sayan, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir : Günay Nuh,İsmail Kaplan,Kemal Özdemir,Fırat Özdemir,Sıtkı Yıldız,Abdullah Söylemez
Yayınlayan : Şükran Yücel