28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

15 Temmuz destanının 15. ayı

15 Temmuz destanının 15.

16.10.2017 - 20:16
ayı

- Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sonel: - "Bu memleket üzerinde dün olduğu gibi bugün de hala oyunlar oynanmaktadır. Bir kere birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz, çok çalışacağız. Bu memleketimizin, bayrağımızın, milletimizin kıymetini bileceğiz" - Şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Eker: - "Hain FETÖ terör örgütü, dişimizle, tırnağımızla inşa ettiğimiz, kanla suladığımız, dualarla kurduğumuz bu aziz vatanı son Türk kalana kadar yok edemeyeceğinin hala farkında değil"

TUNCELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 15'nci ayı dolayısıyla Tunceli'de tören düzenlendi.

Tunceli Valiliği öncülüğünde Tunceli Belediyesi ve 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) tarafından İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimininde yaşananları hatırlamak istemediğini fakat gelecek kuşaklara unuturmamak için program düzenlediklerini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin hep birlikte başarısız kılındığını belirten Sonel, şöyle devam etti:

"O gece asker, emniyet ve kurumlara sızmış, devlet içinde kendini devlet sanan hainler bu memleketin parasıyla alınan silahı, bu memleketin güzel insanlarının üzerine sıktılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Ankara'daki özel harekat merkezimiz bombalandı. Türkiye'nin dört bir yanından 250 şehidimiz, binlerce gazimiz oldu. Zor bir süreçti ama Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, milletimizin azmiyle o gece bertaraf edildi. Hani derler ya 'her şerde bir hayır vardır' o devletin içine sızmış pislikler çürük elmalar bir bir temizlenmeye başladı."

- "Tunceli'de terör istemiyoruz"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kolay kurulmadığını ifade eden Sonel, "Bu memleket üzerinde dün olduğu gibi bugün de hala oyunlar oynanmaktadır. Bu memlekete, bu memleketin güzel insanlarına, topraklara, bu toprakları vatan yapan ecdadımıza karşı hepimizin sorumluğu var. Bir kere birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz, çok çalışacağız. Bu memleketimizin, bayrağımızın, milletimizin kıymetini bileceğiz." diye konuştu.

Sonel, ülkedeki tüm vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi durumunda huzur sağlanacağını dile getirerek, tüm terör örgütleriyle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Tunceli'nin terörden çok çektiğini vurgulayan Sonel, "Tunceli'de birlik ve beraberlikle, hep birlikte el ele,Türkiye'ye diyoruz ki, artık Tunceli'de terör istemiyoruz. Tunceli terörle anılsın istemiyoruz." dedi.

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker'de, programda şehit oğlunun kısa biyografisini okuyarak, oğlunun devletin varlığını ve bağımsızlığını korumaya çalışırken şehit olduğunu anlattı.

Eker, "Hain FETÖ terör örgütü, dişimizle, tırnağımızla inşa ettiğimiz, kanla suladığımız, dualarla kurduğumuz bu aziz vatanı son Türk kalana kadar yok edemeyeceğinin hala farkında değil." değerlendirmesinde bulundu.

Gazilerin konuşmasıyla devam eden programda, gün dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında birinci olan öğrencilere ödül verildi.

Program, Vali Sonel ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımcılara çeşitli hediyeler vermesi ve 15 Temmuz Destanı marşının okunmasıyla sona erdi.