29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

15 Temmuz şehitleri için Tekelti Dağı'na tırmandılar

15 Temmuz şehitleri için Tekelti Dağı'na tırmandılar - Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen dağcılar, Doğu Anadolu'nun zorlu dağlarından Tekelti'ye tırmanarak 15 Temmuz şehitlerini andıIĞDIR (AA) - Iğdır'da bir grup dağcı, 15 Temmuz şehitleri anısına "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma" sloganıyla tırmanış düzenledi.

15.07.2018 - 12:42

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünce (AKUD) düzenlenen tırmanış kapsamında Kahramanmaraş, Tunceli, Kayseri, Mersin, Adana, Erzincan ve Ağrı'dan gelen 10 dağcı, kent merkezinde toplanarak Tuzluca ilçesindeki Tekelti Dağı'nın eteklerine doğru harekete geçti.

Sabah başlayan ve yaklaşık 2 saat süren tırmanışın ardından 2 bin 550 rakımlı zirveye ulaşan grup, Türk bayrağı ile "15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmetle Minnetle Şükranla Anıyoruz" ve "Unutmadık, Unutmayacağız" yazılı pankartlar açarak 15 Temmuz şehitlerini yad etti.

Dağcılardan Murat Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı illerden, farklı kulüplerden gelen dağcılarla Tekelti Dağı'na zirve tırmanışı yaptıklarını belirterek, 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet diledi.

Etkinliğe Kayseri'den katılan İbrahim Köse ise "15 Temmuz Şehirlerimiz'i anmak için buradaki dağcı arkadaşlarımızla beraber Tekelti Dağı'nın zirvesine çıktık ve şanlı bayrağımızı açtık. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. İnşallah Rabbimiz bir daha böyle bir şeyi ülkemize yaşatmaz." diye konuştu.

Dağcılar, zirvedeki törenin ardından dağın eteğindeki Akoluk köyüne dönerek faaliyeti başarıyla tamamladı.