28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

15 Temmuz Şehitlik Köşesi ve Fotoğraf Sergisi açıldı

15 Temmuz Şehitlik Köşesi ve Fotoğraf Sergisi açıldı - Kastamonu Vali Vekili Karadeniz: - "15 Temmuz'da Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bu gidişata yine 'dur' denilmiştir.

17.03.2017 - 17:52
Bazılarının bugünkü hırçınlıklarının, tahammülsüzlüklerinin sebebi de Anadolu'da duvara çarpmış olmalarıdır"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 15 Temmuz Şehitlik Köşesi ve Fotoğraf Sergisi açıldı.

Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesindeki serginin açılışında, bazı tarihlerin hem Türkiye hem de dünya açısından çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Anadolu'yu ele geçirmek isteyenlerin saldırmaya devam ettiğini anlatan Karadeniz, "Dünyayı yönetme arzusunda olanlar pes etmemiştir. Onlar başka yolları kullanarak saldırmışlardır. Bunun en etkili yöntemi devlet yönetimlerini paralel yapılarla güçsüzleştirmektir. Bu şekilde güçsüzleştirdikleri devletleri yönetmek istemişler." dedi.

Bu yöntemin dünyada pek çok devlete uygulandığını dile getiren Karadeniz, Avrupa ülkelerinin hep bir ağızdan Türkiye'ye karşı bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Karadeniz, 15 Temmuz'un bu güçlere "dur" denilmesi açısından önemli olduğunun altını çizerek, "15 Temmuz'da Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bu gidişata yine 'dur' denilmiştir. Bazılarının bugünkü hırçınlıklarının, tahammülsüzlüklerinin sebebi de Anadolu'da duvara çarpmış olmalarıdır. Bir millet olarak ecdadımızla, gazi ve şehitlerimizle ne kadar övünsek azdır." ifadesini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın de 15 Temmuz'un dış destekli en ağır iç ihanet olduğunu söyledi.

Türk milletinin tarihinde yazdığı birçok destan gibi bu işgal hareketini de bertaraf edildiğini kaydeden Aydın, "Tarihin tekerrür etmemesi için acı hadiseleri, tatlı hadiseleri gelecek nesillere anlatmamız gerekiyor. Şuurlu şekilde gençlere öğretilmesi gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz'da Anadolu Ajansının çektiği fotoğrafların da yer aldığı sergi ve 15 Temmuz Şehitlik Köşesi'nin açılışı yapıldı.

Programa Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.