19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"15 Temmuz'dan Referanduma Yeni Türkiye" konferansı

"15 Temmuz'dan Referanduma Yeni Türkiye" konferansı - Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak: "60 darbesinden sonra, önce Müslüman zenginlerin ve üniversitede okuyan Müslüman çocukların kontrol altına alınması gerekiyordu.

28.03.2017 - 23:09
Fetullah Gülen’in ilk görevi budur"

YALOVA (AA) - Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, "60 darbesinden sonra, önce Müslüman zenginlerin ve üniversitede okuyan Müslüman çocukların kontrol altına alınması gerekiyordu. Fetullah Gülen’in ilk görevi budur. " dedi.

Dilipak, Yalova Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, kentteki 71 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Yalova "Evet" Diyor Platformu tarafından düzenlenen "15 Temmuz'dan Referanduma Yeni Türkiye" konferansında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili bilgiler paylaştı.

Fetullah Gülen'in telefon dinlemeleri üzerine eğitim aldığını belirten Dilipak, şöyle konuştu:

"60 darbesinden sonra, önce Müslüman zenginlerin ve üniversitede okuyan Müslüman çocukların kontrol altına alınması gerekiyordu. Fetullah Gülen’in ilk görevi budur. Gülen, 60'ların başında İskenderun'da askerken onu tanımak istiyorsanız Fuat Doğu kimdir onu bileceksiniz. Askeri istihbarata bunu alan kişi Fuat Doğu'dur. Ankara'da Polatlı'da ilk istihbarat eğitimini Fetullah Gülen muhaberat üzerine dinleme üzerine almış, İskenderun'daki ilk işi de telefon dinlemedir. Askeri istihbarata onu alan Fuat Doğu'dur. Fuat Doğu daha sonra MİT müsteşarı oldu, MİT'e transfer oldu. Aynı zamanda da CIA'nın Türkiye istihbarat şefiydi. CIA ile tanıştı. FETÖ’yü tanımak istiyorsanız birinci kişi Fuat Doğu'dur."

FETÖ"yü tanımak için ikinci kişinin ise onu Diyanet kadrosuna alan Türkiye Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yaşar Tunagür olduğunu belirten Dilipak, CHP-FETÖ ilişkisinin de çok eskilere dayandığını söyledi.

CHP Genel Sekreteri Kasım Güley'i tanımadan da FETÖ'nün iyi tanınamayacağını ifade eden Dilipak, şunları söyledi:

"Yani Ecevit'e boşu boşuna şefaat etmiyor adam. Yani kökleri böyle Baykal maykal değil, Kılıçdaroğlu gibi yeni yetmeler değil. Çok daha eskilere dayanıyor. Yani bu proje dünün projesi değil. FETÖ’nün CIA ile bugünkü projesini başlattığı tarih 1991'dir ve doğrudan CIA'nın projesi olarak başlamıştır. Fetullah Gülen'in yanına iki kişi daha istiyorlardı. İstedikleri kişilerden birisi bendim. Benim bu işin siyasi ayağını örgütlememi istiyorlardı. Ben CIA ile de görüştüm. O zaman da bunları açıkladım ama kimse inanmadı. Bu din benim dinim değil diye kitabım var mesela. Millet benimle dalga geçti. ‘Öyle şey olur mu?’ dediler. ‘Komplo teorisi’ dediler. ‘Bu memlekette böyle şey olur mu?’ dediler."

Eski CIA direktörü Graham Fuller'in bizzat kendisiyle görüştüğünü söyleyen Dilipak, şunları kaydetti:

"Ben Müslümanlar hakkında gayrimüslimlerle pazarlık yapmam dedim. İkincisi de sen bana iktidar teklif ediyorsun dedim, yani buna hayır demek gerçekten cesaret ister, siz bu işe proje olarak bakıyorsunuz ve bugüne kadar insan öldürmüşsünüz bunun için dedim. Ona, size hayır demek cesaret ister ama ben size bu teklifiniz karşısında korkarak ya da bu güce tamah ederek evet dersem bana inanmayın dedim. Çünkü aklım başıma geldiği zaman size ihanet ederim dedim. Ben Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorum, sizden korkuyorum ama Allah'tan daha çok korkuyorum dedim. Siz bana çok şey verebilirsiniz ama Allah'ın verdiğini bana veremezsiniz, ben cenneti ümit ediyorum siz ise bana dünyada bir gelecek vaadediyorsunuz, ben size evet dersem de size ihanet ederim dedim. Öyle ayrıldık. Tartışmadık da. Öyle gittiler."