16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

15 Temmuz'un izlerini vücudundaki şarapnel parçasıyla taşıyor

15 Temmuz'un izlerini vücudundaki şarapnel parçasıyla taşıyor - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vücuduna isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan Veyis Gümüşsoy, vücudundaki parçanın neden olduğu ağrı nedeniyle 15 Temmuz'u hiç unutmuyor - Gazi Gümüşsoy: - "Şu an içimde bir şarapnel parçası var.

12.07.2017 - 11:18
Riskli olduğundan doktorlar alamadı. Karnım her ağrıdığında kötü bir hatıra olarak o gün aklıma geliyor" - "Biz o gece her şeyi canlı canlı gördük. Devletin silahı, helikopteri, uçağı ile üstümüze bomba yağdırdılar. O günleri unutamayız. Bunlara acırsak acınacak hale düşeriz. O gece yaşadıklarımız unutulmaz"

AKSARAY (AA)- TURAN KAZAK - OĞUZHAN DEMİRAY- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vücuduna isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan Veyis Gümüşsoy, o geceyi unutamıyor.

Aksaray'da yaşayan Veyis Gümüşsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, o dönemde işi dolayısıyla bulunduğu Ankara'da sokağa çıktığını söyledi.

Yoğunluğun yaşandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldiğinde savaş uçaklarından insanların üzerine bombaların yağdırıldığını ifade eden Gümüşsoy, uçaktan atılan ilk bombanın büyük bir gürültüyle patladığını, ne olduğunu ilk etapta anlayamadıklarını belirtti.

Gümüşsoy, yaralananların tedavisi ve çıkan yangının söndürülmesi için itfaiyeye, ambulansa haber vermeye giderken ikinci bombanın atıldığını vurgulayarak, "F-16'dan atılan ikinci bombadan kopan şarapnel parçasıyla karnımdan yaralandım. Şu an içimde bir şarapnel parçası var. Riskli olduğundan doktorlar alamadı. Karnım her ağrıdığında kötü bir hatıra olarak o günler aklıma geliyor." diye konuştu.

- "Ölüm korkusu hiçbirimizin içinde yoktu"

Darbe girişiminin yaşandığı geceyi ilk günkü gibi hatırladığını anlatan Gümüşsoy, şunları kaydetti:

"Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala o travmayı atlatmış değilim. O gün dışarı çıktığımızda yanımdaki arkadaşıma 'Bugün çok önemli bir tarih yazılıyor, biz de içinde bulunmalıyız' demiştim. Ölüm korkusu hiçbirimizin içinde yoktu. Kalabalık grubun dağılması için helikopterden ateş açılıyordu ama millet dağılmıyordu. Aksine saatler geçtikçe çoğalıyordu. O gece yanımızda ölenleri, bacağı kopanları gördüm. O geceye dair Cumhurbaşkanımızın ve herkesin izlerken ağladığı Erkan Yiğit, benim yanımda şehit oldu. Kayınbiraderi Alper vardı, yanımda şehit oldu. Tanımadığımız birçok kişi yanımızda hayatını kaybetti. O günü unutmamız çok zor."

Gümüşsoy, 15 Temmuz'un Türk milletinin ikinci kurtuluş destanı olduğunu dile getirerek, bazı kesimlerin 15 Temmuz'un unutulması için çalıştığını, buna izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

15 Temmuz'un hiçbir zaman hafızalardan silinemeyeceğini vurgulayan Gümüşsoy, "Bize 15 Temmuz'u unutturmaya çalışıyorlar ama unutmayacağız. 15 Temmuz, milletimizi, bayrağımızı, vatanımızı ve devletimizi bölmek adına yapılmış bir hareketti. Bunu herkesin görmesi, bilmesi lazım. O geceyi bizler canlı canlı yaşadık. O gece biz oraya giderken ne koruyacak bir koltuğumuz ne de başka bir amacımız vardı. Tamamen vatan savunması için oradaydık." dedi.

- "Bunlar mahkemelerde kendilerini acındırmaya çalışıyor"

Gümüşsoy, darbe girişimine ilişkin suçu sabit olanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini aktardı.

Akıncı Üssü iddianamesinde davacı olarak bulunduğunu söyleyen Gümüşsoy, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlar mahkemelerde kendilerini acındırmaya çalışıyor. Biz o gece her şeyi canlı canlı gördük. Devletin silahı, helikopteri, uçağı ile üstümüze bomba yağdırdılar. O günleri unutamayız. Bunlara acırsak acınacak hale düşeriz. O gece yaşadıklarımız unutulmaz. Suçu sabit olan FETÖ'cülerin hala yargılanma sürecinin devam ettiğini görüyoruz. Bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını ve içimizin bir nebze de olsa soğutulmasını istiyoruz. 249 şehidin kanının yerde kalmaması adına bunu talep ediyoruz. Bu konuda yargımıza güveniyoruz."