29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları"

"17.

15.10.2017 - 00:08
Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları"

- "17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" Sapanca'da düzenlenen programla sona erdi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da düzenlenen "17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" Sapanca'da düzenlenen programla sona erdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinliklerde, alanında usta isimler tarafından gerçekleştirilen söyleşi, paneller, şiir sunumları ve dinletiler Sakaryalıların beğenisine sunuldu. 27 ulusal ve 9 uluslararası şairin katılımıyla 10-14 Ekim'de düzenlenen etkinlikler, kentin farklı yerlerinde yapıldı.

Sapanca sahilindeki İnsan Hakları Parkı'nda düzenlenen final programında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, Sakarya'nın her ay kültürel ajandası olan bir şehir haline gelmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları"nın şehrin kültür, sanat ve entelektüel birikimine katkılar sunduğunu belirten Aktürk, "Bizleri 5 gün boyunca bir araya toplayan ana unsur şiirdi. Bu süre zarfında adeta bir şiir şöleni yaşadık. Açılışını Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, 36 şairin katılımıyla şehrin farklı noktalarında 4 gün boyunca devam etti. Finalini bu gece gerçekleştireceğimiz Sapanca Şiir Akşamları, şehrimizin kültür, sanat ve entelektüel birikimine muhteşem katkılar sunmuştur." diye konuştu.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ise Sapanca'nın sahip olduğu doğal güzellikleriyle "kendisi şiir olan bir ilçe" özelliği taşıdığını belirtti.

Yurtiçi ve yurtdışından birçok şairin kentte misafir edilerk düzeyli bir sanat buluşması sağlandığına inandığını ifade eden Yılmazer, "İnşallah gelecek yıllarda da bu buluşmayı sizlerle birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Sapanca sahip olduğu doğa güzellikleriyle kendisi şiir olan bir ilçe özelliğini taşımaktadır. Sapanca'nın eşsiz güzellikleri ile şiiri yan yana getiren bu platform son yıllarda büyükşehir belediyemiz tarafından çeşitlendirilerek daha geniş platformlara yayılması sağlanmıştır." diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen de etkinliğin konsepti yıllar içinde mevcut şartlara göre iyileşerek ve zenginleşerek devam ettiğini ifade ederek, "Güzelliğin en basit tanımlarından birisi, çok güzel gördüğümüz ve etkilendiğimiz bir şey için 'şiir gibi' tabirini kullanırız. Sapanca Şiir Akşamları da bütün güzellikleri içerisinde barındıracak bir biçimde şehrin tamamına yayılarak güzel bir örnek oldu." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda "17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları"nda yer alan şairler, şiirlerini kültür sanat dostları için seslendirdi.