20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor

18.

8.10.2018 - 19:33
Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor

- Şiir sunumları, konserler ve dinleti gibi programların yer aldığı yarınki etkinliğe, 7'si yabancı 29 şair katılacak

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" yarın başlıyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kongre Merkezi'ndeki açılış programında konuşmaların ardından şiir sunumları yapılacak, Türk Sanat Müziği sanatçısı Dilek Türkan konser verecek.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, yaptığı yazılı açıklamada, 18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'na Türkiye'den 22 ve diğer ülkelerden 7 şairin katılacağını belirterek, "Bu yıl yine dolu dolu bir program şiirseverlerle buluşacak. Tüm kültür sanat dostlarımızı programa bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sakarya'ya yakışır şekilde büyük bir organizasyon düzenlediklerini vurgulayan Aktürk, şunları kaydetti:

"Şiir Akşamları ile başlayan kültür ve sanat esintisi 13 Ekim Cumartesi günü son bulacak. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde, yurt içinden ve dışından programımıza katılan şairler, şiir sunumları gerçekleştirecek. 10-11-12 Ekim'de katılımcı şairlerimiz liselerde öğrenciler ile buluşacak, şiir sunumları, konserler, dinletiler, gerçekleştirilecek. Kapanış programımızı ise 13 Ekim saat 17.00'da tüm şairlerimizle Sapanca İnsan Hakları Parkı'nda gerçekleştireceğiz."