29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

19 Mayıs Gençlik Haftası'nda ABD ve İsrail protesto edildi

19 Mayıs Gençlik Haftası'nda ABD ve İsrail protesto edildi - Ağrı'daki etkinlikler kapsamında dev Türk bayraklarıyla yapılan yürüyüşte tekbirler getiren kalabalık, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attıAĞRI (AA) - Ağrı'da, "19 Mayıs Gençlik Haftası" dolayısıyla düzenlenen gençlik yürüyüşünde tekbirler getiren kalabalık, sloganlarla ABD ve İsrail'i protesto etti.

15.05.2018 - 11:36

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önündeki Abide Meydanı'nda toplanan kalabalık, ellerinde dev Türk bayraklarıyla gençlik yürüyüşü yaptı.

Orduevi önüne kadar yürüyen kalabalık, buradan tekrar yürüyüşün başladığı Abide Meydanı'na döndü.

Yürüyüşte sürekli tekbirler getiren kalabalık, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ve İsrail'in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi.

Etkinliğe katılan davetlilerle birlikte "Kahrolsun Amerika", "Kahrolsun İsrail", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan kalabalık, Abide Meydanı'nda saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak'ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla son buldu.

Milli yas nedeniyle mehteran takımı gösterisi ve eğlence programları iptal edilirken, etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

Programa, kurum amirleri, öğrenci, sporcu ve davetliler katıldı.