29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali" başladı

"19.

22.09.2017 - 14:18
Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali" başladı

- Festival kapsamında Cumhuriyet ve Şerif Paşa meydanlarında kurulan 72 stantta, el işi ağırlıklı olmak üzere birçok unutulmaya yüz tutmuş sanat icra ediliyor - Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş: - "3 bin yıllık Yağcıbedir kültürünü geleceğe taşımanın görevimiz olduğunu düşünüyorum"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen "19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte halk oyunları gösterisi sunuldu. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve protokol üyeleri, Şerif Paşa Meydanı'nda kurulan 72 standı gezerek burada icra edilen sanatlar hakkında bilgi aldı.

Yavaş, Kültür ve Turizm Bakanlığının da destek verdiği festivalde birçok el işi ve unutulmaya yüz tutmuş sanatın yer aldığını belirtti.

Amaçlarının Yağcıbedir ve Yörük kültürünü tanıtmak ve Sındırgı'nın adını duyurmak olduğunu vurgulayan Yavaş, şunları kaydetti:

"Halk oyunları gösterisi eşliğinde yaptığımız açılışın ardından stantlarımızı geziyoruz. Biz 50 stant hedeflemiştik ancak bu sayı şu an 72'ye ulaştı. İlgiden dolayı çok memnunuz. Sındırgı'nın yöresel değerleri olduğu gibi çevreden katılan el sanatlarıyla uğraşan sanatçılarda burada. Benim de ilk defa gördüğüm sanatlar var. Yapraktan resim yapanlar, yumurtaya resim işleyenler, ağaç yontu sanatı, cam sanatı gibi birçok sergi var. Ayrıca Sındırgı yöresinde bulunan ve festivalimize adını veren Yağcıbedir halı stantlarımız var. Sanatsal faaliyetlerin zirvede olduğu bir festival gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 3 bin yıllık Yağcıbedir kültürünü geleceğe taşımanın görevimiz olduğunu düşünüyorum."

Yavaş, 3 gün sürecek festivalin ilk günü yağlı güreşlerin düzenleneceğini ve ardından yerel sanatçıların konserde sahne alacağını sözlerine ekledi.

Festivale milletvekilleri, kaymakamlar ve çevre ilçelerin belediye başkanları katıldı.