29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

2. Van Balığı Şenliği

2.

10.02.2018 - 16:45
Van Balığı Şenliği

- Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin ve kentin tanıtımı amacıyla düzenlenen şenlikte bin 500 kilogram ekmek arası balık ile ayran aşı dağıtıldı

VAN (AA) - Van'da kentin ve Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin tanıtımı amacıyla "2. Van Balığı Şenliği" düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesince Emin Paşa İlk ve Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte davetlilere bin 500 kilogram ekmek arası inci kefali ile ayran aşı dağıtıldı.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van balığının tanıtımına katkı sunmak amacıyla şenlik düzenlediklerini söyledi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak 14 aydır görev yaptığını anımsatan Çiçekli, "Göreve ilk başladığımızda Van halkı göle sırtını dönmüş ve gölün nimetlerine uzak kalmıştı. Biz de halkı Van Gölü ve gölün getirdiği kültürle birleştirmek istedik." dedi.

Bu kapsamda ilk önce sahil bandı projesini hayata geçirdiklerini anlatan Çiçekli, şunları kaydetti:

"30 yıldır işgal edilen sahillerde temizlik yaparak ilçeye yeni bir sahil bandı kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Projenin şu anda yüzde 86'lık kısmını tamamladık ve nisan ayında da bitireceğiz. Hem sahilden faydalanabilecek hem de piknik yapabileceğimiz mesire alanları yapıyoruz. Van'ı artık batıdaki insanlara terörle anılan bir yer olmadığını göstermek için çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda halk plajı ile sahilde binicilik merkezi açtık."

Çiçekli Van'ın "deniz ve su kenti" olduğunu, bütün çalışmalarını vatandaşların gölden daha fazla faydalanması amacıyla gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Yaptıkları sosyal yardımlara da değinen Çiçekli, "Edremit Belediyesi olarak 2017 yılında 3,6 milyon lira sosyal yardım yaptık. Bu kaynaklar daha önce başka yerlere gidiyordu. Ama artık bu kaynaklar asıl sahiplerine ve sizlere gidiyor." diye konuştu.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Ayhan Tarhan ise, "Yıllardır kentimizde bu tür etkinliklerden yoksundu. Görevlendirmeden sonra kentimiz böyle sosyal ve kent tanıtımına katkı sunan faaliyetleri görmeye başladı. Bunun için yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.