18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

2017 Yılı Kültür ve Sanat Yarışmaları

2017 Yılı Kültür ve Sanat Yarışmaları - Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro Yarışmaları'nın grup finalleri Eskişehir'de başladı ESKİŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca "2017 yılı Kültür ve Sanat Yarışmaları" adı altında düzenlenen "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro Yarışmaları"nın grup finalleri Eskişehir'de başladı.

21.03.2017 - 14:12

Anadolu Üniversitesi kampüsündeki Sinema Anadolu sahnesinde düzenlenen etkinlik, 81 ildeki Gençlik Merkezlerine üye gençlerin tiyatro, Türk müziği ve şiir okuma yarışmalarında yeteneklerini sergileme fırsatını sunuyor.

Şubat ve mart aylarında düzenlenen il birinciliği yarışmalarına şiir okuma dalında 4 bin 360, Türk müziği yarışmasına 3 bin 924, tiyatro yarışmasına 7 bin genç başvurdu.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Sahne Sırası Sende" ses yarışması, 18-21 ile 22-29 yaş arası solo erkek ses, solo kız ses ve solo çalgı dallarında düzenlenirken, bin yıllık kültürün sahneye taşındığı yarışmada gençler, Türk halk, Türk sanat ve geleneksel Türk müziğinden eserler seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Eravcı, Eskişehir'in bir kültür kenti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Eskişehir gerçekten bir kültür şehri. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu tarz yarışmaları düzenleme amaçlarımızdan en önemlisi gençlerimizi sanatın tüm dallarıyla buluşturmak ve sevgi dolu, parlak bir yarına ulaştırmak. Kendimden örnek vereyim. 8 yaşında bir kızım var. Gitar kursuna gidiyor. Dersinin nasıl geçtiğini sorduğumda çaldığı parçaları sayıp sol parmaklarını gösteriyor. 'Bak parmaklarımın halini görüyorsun.' diyor. Gerçekten de parmakları bir notaya ulaşabilmek için kızarmış ve zorlanmış. İşte sanata ulaşmak, onu kazanmak o kadar kolay olmuyor. Yılların emeği gerekiyor. Amacımız da bu sanatsal çalışmalarımızı yıllarca sürdürerek hedeflediğimiz başarılara ulaşmak."

Eskişehir'de başlayan grup finalleri 21 Mart-3 Mayıs tarihlerinde sırasıyla Malatya, Gaziantep, Samsun, İzmir, Bursa ve Antalya’da düzenlenecek.

Kategori birincisi olan gençler Gençlik Haftası'nda Ankara'da yapılacak Türkiye Finali vizesini almış olacak.