28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası'na doğru

2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası'na doğru - Sakarya'da düzenlenecek şampiyonanın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek 2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

9.10.2017 - 19:31

Serdivan ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı ile Salcano firması arasında bir sponsorluk anlaşması imzalandı.

Toplantıda, 2018 yılından itibaren takımın adının Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı olacağı açıklandı. Önceki sezonun MTB Cup Şampiyonu Rus Bisikletçi Anton Syntsov da Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı kadrosuna katıldı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Salcano ile kulüp olarak güçlerini birleştirdiklerini söyledi.

Profosyonel bir kadro oluşturmak istediklerini dile getiren Bayraktar, "Sakarya’da yapılacak olan 2018-2019 Sakarya Kupası ve 2020 Dünya Şampiyonası’nda sporcularımızla bu organizasyonu taçlandıracağız. Bize desteklerini esirgemeyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz." diye konuştu.

Salcona Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Akgül, 2020 Dünya Şampiyonası'nda Sakarya'ya katkı vermekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Sakarya Vali Yardımcısı Fatih Mehmet Çiçekli ise, organizasyona Cumhurbaşkanlığının himayesinde devam edileceğini kaydetti.

Takıma yeni katılan Rus Bisikletçi Anton Syntsov da "Projeye dahil olan herkese teşekkürler. Umarım beraber büyük işler başarırız. Çok büyük bir proje, önümüzde büyük işler var. İyi bir bisiklet üreticisi olan Salcano’da bizimle birlikte. Benim içinde en iyi bisikleti üretmelerini istiyorum. Ne zaman yarışa başlasam elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.