25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

21 Haziran Dünya ALS Günü

21 Haziran Dünya ALS Günü - ALS-MNH Derneğinin düzenlediği "Bir Yudum Nefes" programı gerçekleştirildi - Dernek Başkanı Gökçek: "Yapılan bilimsel çalışmalar ve açıklanan sonuçlar bizi heyecanlandırıyor.

21.06.2017 - 22:57
Hastalığımızın tedavisinin yakın zamanda bulunacağına dair umutlarımızı arttırıyor"


İSTANBUL (AA) - ALS-MNH (Amyotrofik Lateral Skleroz-Motor Nöron Hastalığı) Derneği, 21 Haziran Dünya ALS Günü etkinlikleri kapsamında "Bir Yudum Nefes" programı düzenledi.

Bağcılar Engelliler Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe, ALS-MNH Derneği Başkanı Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek ile eşi Adalet Gökçek'in yanı sıra eski futbolcu Mahir Günok, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, AK Parti İl Sağlık Komisyonu Başkanı Ali Murat Duman ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı katıldı.

Vefat eden ALS hastalarını anmak için düzenlenen programda açıklamalarda bulunan İsmail Gökçek, "21 Haziran Dünya ALS Günü ve Kadir Gecesi sebebiyle düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz. Yapılan bilimsel çalışmalar ve açıklanan sonuçlar bizi heyecanlandırıyor. Hastalığımızın tedavisinin yakın zamanda bulunacağına dair umutlarımızı arttırıyor. ALS hastalığıyla mücadele eden ve aileleri tarafından çok iyi bakılan hastalarımıza şifa, hakkın rahmetine kavuşan hastalarımıza, başta Sedat Balkanlı olmak üzere Allah'tan rahmet, ailelerine de sağlıklı bir yaşam dilerim." ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı ise güzide gönül dostlarıyla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "İnsana saygının ve merhametin en iyi şekilde ifade edildiği kişilerle olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye'de duyarlılıklar konusunda belli bir noktaya gelindi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ALS-MNH Derneği tarafından, Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı'ya plaket takdim edildi.

Vefat eden ALS hastaları için Yasin suresinin okunduğu programda, katılımcılar iftar yaptı.