18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü DENİZLİ (AA) - Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla, engelli çocuklar ve aileleri Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı Down Kafe'de bir araya geldi.

21.03.2017 - 18:45

Down sendromlu gençlerin çalıştığı kafedeki etkinlikte, down sendromlu çocuklar ve gençler sunduğu dans, şarkı ve tiyatro gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellerin zihinde ve kalplerde olduğunu belirtti.

Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Eğer siz zihinlerdeki engelleri yıkmazsanız, eğer siz gönüllerdeki engelleri yıkmazsanız her şey engeldir ama azmettiğiniz zaman, sevdiğiniz zaman, çabaladığınız zaman hiçbir şey bize engel değildir. Bunu burada bütün örnekleriyle gördük. Çocuklarımız engelleri nasıl aştıklarını, nasıl başardıklarını bize gösterdiler. Hayatta engelsiz iken engelli hale dönüşebiliriz. Hayatın engelleri her zaman önümüze çıkabilir. Engeller zihnimizdedir, engeller gönüllerimizdedir. Zihnimizdeki engelleri yok edelim. Hayatta başarılamayacak hiçbir şey yoktur. İşte 1 çocuklarımız, işte hayata artı katan çocuklarımız."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da down sendromlulara her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Down sendromlulara fırsat verildiğinde her türlü başarıyı yakalayacaklarını dile getiren Zolan, "Onlara verilebilecek fırsatların, bilginin, eğitim konusunda yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sonuçta çok güzel bir noktaya geldik. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engeller Meclisimiz, Denizli'deki birçok derneğimizle beraber bu farkındalığı oluşturduk ve 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günümüzde bir araya geldik. Ben emek veren, katkı sağlayan herkese başta çocuklarımız olmak üzere teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, vatandaşlar ile kafeteryada çalışan down sendromlular ve aileleri katıldı.