24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü - Batman ve Mardin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı - Batman'da TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince, Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen öğretmen Yalçın'ın sevdiği şarkılar seslendirildi BATMAN/MARDİN (AA) - Batman ve Mardin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

24.11.2017 - 16:17

Batman Valiliği bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, İl Kültür Merkezi'nde devam etti.

Törende konuşan Vali Ahmet Deniz, şehit öğretmenlere ve tüm şehitlerle Allah'tan rahmet diledi. Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesinin eğitimle olduğunu, Atatürk'ün eğitime çok değer verdiğini dile getiren Vali Deniz, şöyle konuştu:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitimle ilgili 'Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi ancak eğitimdeki başarısıyla mümkündür.' diyor. Gerçekten gelişmiş, kalkınmış ülkelere baktığımız zaman eğitime değer veren, bilgiye sahip, insanını iyi yetiştirmiş ülkelerin çok çok ileriye gittiğini görmekteyiz. Ondan geri duran, bilgiden uzaklaşan ülkelerin de çok çok geride kaldığını görüyoruz."

Medeniyetlerin inşasında eğitimin önemine değinen Deniz, şunları söyledi:

"Fatih İstanbul'u fethettiğinde surlarda kadınlar çiçekler atıyorlar. Bir buket çiçeği de kadınlardan biri Fatih'in hocası Akşemsettin'e sunuyor. Akşemsettin de Fatih'i göstererek, 'Fatih'e verin.' dediği zaman Fatih Sultan Mehmet de hocasını göstererek, 'Gerçek Fatih oradadır, bu çiçeği ona verin.' demiştir. İşte medeniyet inşa etmek böyle bir şey. Bilgiye, bilime değer verdiğimiz için bir medeniyet inşa ettik."

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladıklarını belirtti.

TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın sevdiği şarkılar seslendirildi, sinevizyon ile şehidin hayatından kesitler sunuldu.

Program, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

- Mardin

Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan şiir ve makalelerin okunduğu programda emekliye ayrılan bazı öğretmenlere plaket verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, fedakar çalışmalarından dolayı öğretmenleri tebrik etti. Bakanlığın tüm imkanlarını öğretmen ve öğrenciler için seferber ettiğine işaret eden Sarı, Mardin'in eğitimde hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Sarı, "15 Temmuz'daki kahramanlık destanına isimlerini altın harflerle yazdıran öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin de Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim'i yetiştiren hocaların da gayeleri aynıydı. Vatanını ve milletini seven bir nesil yetiştirmek maksadıyla dün Fatihleri, Yavuzları yetiştiren hocalar bugün de 15 Temmuz kahramanlarını yetiştirdiler." diye konuştu.

Kıdemli öğretmen Pervin Oral, bugünün tüm öğretmenlere kutlu olmasını diledi.

Çok sevdiği öğretmenlik mesleğini icra ettiği için onur ve gurur duyduğunu ifade eden Oral, "Bu asil meslek şöhret ya da servet vadetmez. Zaten istediğimiz ne şöhret ne de servettir. Bizim işimiz geleceği şekillendirmektir. Çocuklarımızı bilgi ile donatarak vatanına ve milletine hayırlı, değerlerine sahip çıkan, öz güveni gelişmiş bireyler yetiştirmektir. Bu her öğretmenin yegane hedefidir." şeklinde konuştu.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemininin ardından programda şiir ve makaleler okundu.

Mardin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan grubun müzik dinletisinin ardından emekli öğretmenlere Vali Yaman tarafından plaket verildi.

Program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.