19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

28 Şubat mağdurları "istihdam" desteği bekliyor

28 Şubat mağdurları "istihdam" desteği bekliyor - 28 Şubat Öğrenci Derneği Çorum İl Temsilcisi Cevher: - "Ülkemizde mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yüzümüzü güldürmektedir ancak biz 28 Şubat öğrencilerinin mağduriyeti henüz tam anlamıyla giderilememiştir" - "Her zaman mazlum ve mağdurun yanında olan Cumhurbaşkanımızın kamuda istihdamımızın kolaylaştırılması konusunda gerekli desteği vereceğine inanıyoruz"ÇORUM (AA) - 28 Şubat Öğrenci Derneği Çorum İl Temsilcisi Gülhan Cevher, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat postmodern darbesi mağdurları için kamuda istihdamın kolaylaştırılması konusunda destek beklediklerini söyledi.

23.02.2018 - 18:59

Cevher, dernek üyesi kadınlarla Eğitim-Bir-Sen Çorum Temsilciliği'nde yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat postmodern darbesinin "bin yıl süreceğini" iddia edenlerin yanıldıklarını ancak darbenin izlerini silmenin hiç kolay olmadığını belirtti.

28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası irticaya karşı olduğu iddia edilen ordu ve bürokrasi merkezli süreçle Türkiye'de idari, hukuki, toplumsal alanda demokratik olmayan birçok uygulamaya imza atıldığını dile getiren Cevher, "Bunlardan birisi de dönemin üniversite öğrencilerine getirilen kılık kıyafet zorbalığıdır. Postmodern darbenin aktörleri ellerini üniversite okuyan kızların başörtülerine uzatmışlardır. Bizler başörtülü olduğumuz için dönemin öğretim üyelerinden türlü hakaretler işittik, güvenlik görevlileri tarafından darbedildik, gözaltına alındık ve en sonunda da üniversitelerden uzaklaştırıldık. Ta ki 2011 yılında çıkan öğrenci affıyla okullarımıza dönüp diplomalarımızı alabilene kadar." diye konuştu.

"O yıllardaki mücadelelerimiz yıllar sonra meyve verdi ve TBMM’de başörtülü kadın milletvekillerine şahit olduk" ifadelerini kullanan Cevher, şunları kaydetti:

"Ülkemizde mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yüzümüzü güldürmektedir ancak biz 28 Şubat öğrencilerinin mağduriyeti henüz tam anlamıyla giderilememiştir. Çünkü o dönemde bizlerin sadece eğitimleri değil, bu eğitim sonucu elde edeceğimiz meslek hayatımız da engellenmiştir. Mevzuatta yapılacak yasal bir çerçevede yönetmeliklere yapılacak basit ilavelerle çözümün mümkün olduğu kanaatindeyiz. 28 Şubat döneminin kamu personeli alımına eş değer bir atama yapılmalıdır. O dönemdeki sıra arkadaşlarımızla eşitleneceğimiz düzenlemeleri beklemekteyiz. Bu konuda gereken adımların atılması için Kamu Başdenetçimiz Şeref Malkoç Bey ile ve hukukçularla yaptığımız çalışmalarımız mevcuttur. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na bireysel başvurularımız bulunmaktadır. Bizler hak mücadelemize birçok STK desteğiyle devam ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin, bugüne kadar bundan çok daha zor mağduriyetleri giderdiğini belirten Cevher, "28 Şubat Öğrenci Derneği olarak her zaman mazlum ve mağdurun yanında olan Cumhurbaşkanımızın kamuda istihdamımızın kolaylaştırılması konusunda gerekli desteği vereceğine inanıyoruz." dedi.