29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

3 Bant Bilardo Dünya Kupası

3 Bant Bilardo Dünya Kupası - Kupanın ilk ayağı Antalya'da başladı ANTALYA (AA) - 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın ilk ayağı, Antalya'da başladı.

11.02.2019 - 18:33

Manavgat ilçesindeki Kızılağaç bölgesinde bir otelde düzenlenen turnuvaya, 20 ülkeden 149 sporcu katılıyor. Türkiye'nin 20 sporcuyla yer aldığı organizasyonda Semih Saygıner, Murat Naci Çoklu, Tayfun Taşdemir ve Lütfi Çenet gibi dünya çapındaki bilardocular da mücadele edecek.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın 17 Şubat'taki final müsabakalarıyla sona ereceğini söyledi.

Her yıl dünya kupasının ilk ayağının Türkiye'de oynandığını ve son iki yıldır da Antalya'da düzenlendiğini aktaran Ercan, şunları kaydetti:

"Turnuvaya 20 ülkeden 149 sporcu katılıyor. Türkiye'den de 20 sporcuyla ülkemizi temsil edeceğiz. Daha önceki yıllarda dünya kupasını Türkiye'de kazandık. Geçen sene final oynadık, bu sene de bir final daha oynayıp dünya kupasını tekrar Türkiye'de bırakmak istiyoruz. Bunun için üst düzey formda sporcularımız mevcut. Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Lütfi Çenet, bu kupayı kazanmış sporcularımız. Pazar günü yapılacak final maçlarında inşallah bir Türk sporcumuz yer alır ve kupayı alır. Umarım çok güzel bir turnuva olur."

Ercan, dünya kupasının ardından 19 Şubat - 4 Mart tarihlerinde 3 Bant Bilardo Türkiye Kupası ile Kadınlar, Gençler, Veteranlar Artistlik ve Pool Bilardo Türkiye Şampiyonası'nın düzenleneceğini dile getirerek, yaklaşık 2 bin sporcunun yine Antalya'da olacağını belirtti.

Muhabir : Fatih Hepokur
Yayınlayan : Alim Tunçay