29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

3. Uluslararası Dalyan Caretta Run Yarı Maratonu

3.

28.10.2018 - 14:09
Uluslararası Dalyan Caretta Run Yarı Maratonu

- Muğla'nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen maratona, 40'ı yabancı bin 250 sporcu katıldı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen, 3. Uluslararası Dalyan Caretta Run Yarı Maratonu büyük ilgi gördü.

Dalyan Mahallesi'nde yapılan organizasyona, 22 ülkeden 40'ı yabancı bin 250 sporcu katıldı. Sporcular, 21, 14 ve 5 kilometrelik 3 parkurda ter döktü.

Ortaca Belediyesi ile Interval Events işbirliğinde Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca Kaymakamlığı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MUTSO) katkılarıyla gerçekleştirilen maratonun startı, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik tarafından verildi.

21 kilometre mesafeli yarı maratonda erkeklerde Mehmet Soytürk, kadınlarda ise Bilge Akbal birinciliği elde etti. 14 kilometre koşusunda erkeklerde Kudret Arabacı, kadınlarda da Selma Akgün ilk sırayı aldı. 5 kilometrede ise erkeklerde Doğuş Çağan Onay, kadınlarda Esra Uzun birinci oldu.

Maratonu tamamlayan sporculara organik nar suyu ikram edildi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri etkinliğe büyük katılım olduğunu, bekledikleri ilginin gerçekleştiğini söyledi. Etkinliğin Dalyan ve yörenin tanıtımı amacıyla düzenlendiğini belirten Karaçelik, "Tanıtım için çok güzel bir etkinlik. İnanıyorum önümüzdeki yıllarda da bu devam edecek. Yarışlara gösterilen ilgi, memnuniyet verici." değerlendirmesinde bulundu.

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan da katılımcıları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, ekonomik ve kültürel gelişim için gönüllü olarak çalıştıklarını ifade etti.

- Beş kıtada maraton koştu

Maratona katılan 55 yaşındaki bedensel engelli sporcu Yavuz Şap, 1985 yılında maraton koşmaya başladığını kaydetti. Dünyanın en zor işini yaptığını anlatan Şap, "Koltuk değnekleriyle dünyanın beş kıtasında koşmak, 42 kilometreyi bitirmek kolay değil. Afrika'da iki okyanus maratonunda 56 kilometre koştum. Öldüm öldüm dirildim. Gerçekten çok zor bir iş yapıyoruz. Her yerde koştuk. Herkese mesaj veriyoruz. Herkes güzel bir şey yapabilir. Başarılara imza atabilir." diye konuştu.

Şap, maratona katılarak engelli kişilere mesaj verdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Ben de kendime göre güzel bir iş yaptığıma inanıyorum. 33 yıl dile kolay. Dünyanın beş kıtasında koştum. Hala bu tür koşulara gidiyorum. Renk katmak için. Engelli arkadaşlara örnek olmak için. Maraton, Dalyan'ın tanıtımı için büyük önem teşkil ediyor. Dalyan'ın konumu göl kenarında koşmak müthiş bir şey. Birçok yerde koştum ama burasının manzarası inanılmaz. Herkesi kesinlikle burada koşmaya davet ediyorum. Asla pişman olmazlar."

Paralimpik milli sporcu Burak Abacıoğlu da 2018 Atletizm Türkiye Şampiyonasında 200 metrede Türkiye ikincisi, 400 metrede de Türkiye üçüncüsü olduğunu ifade etti. Abacıoğlu, hedefinin 2019 Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında Avrupa ve dünya barajını geçip olimpiyatlarda ve dünya şampiyonasında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydetti.

Yarışların sonunda dereceye girenlere, kupa ve madalya ile çeşitli hediyeler verildi.