28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

31. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali

31.

13.07.2017 - 22:45
TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali

-7 ülkeden katılım sağlanan festival, Yalova kent merkezindeki gösterilerle başladı

YALOVA (AA) - Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG) tarafından, bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali renkli görüntülerle başladı.

Festivale bu yıl Arjantin, Şili, Arnavutluk, Gürcistan, Bulgaristan, Sırbistan ve KKTC olmak üzere 7 ülkeden katılım oldu. Festival kapsamında Yalova, 200'e yakın dansçıyı ağırlıyor.

Bu yıl 31'incisi düzenlenen festivalin açılışı, Gazipaşa Caddesi’nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Festivale katılan ekipler, yürüyüş sırasında mini gösteriler sundu.

Festival kapsamında, 14 Temmuz Cuma günü Koruköy ve Çınarcık’ta düzenlenecek gösteriler, saat 21.00'de eş zamanlı başlayacak.

Kortej yürüyüşüne Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Jülide Güner ve Dinçer İlhan ile TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çolak da katıldı.

TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Barış Manço Açık Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenecek 19. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışması'nın ardından sona erecek.