25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"4. Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni"ne doğru

"4.

2.02.2017 - 16:40
Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni"ne doğru

- Ardahan'da, Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla düzenlenen şölen için hazırlıklar başladı - Vali Özefe: - "Etkinlik yapıp Ardahan'ı tanıtmak istiyoruz. Vatandaşımıza güzel bir ortam yaşatmak istiyoruz"

ARDAHAN (AA) - Ardahan, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni"ne hazırlanıyor.

Çıldır Gölü Sosyal Tesisleri önünde 4 Şubat'ta yapılacak şölen öncesinde, güvenlik amacıyla buz kalınlığı ölçüldü.

Kar motoruyla kıyıdan yaklaşık 70 metre uzağa giden AFAD ekiplerince yapılan ölçüm sonucu, buz kalınlığı 50 santimetre olarak kaydedildi.

Şölen hazırlıkları kapsamında, bölgede kar temizleme çalışmalarının yanı sıra kardan Çıldır Gölü'nü temsil eden Şeytan Kalesi, benzeri figürler ve evler yapılıyor.

Vali İbrahim Özefe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan ve Çıldır Gölü'nü tanıtmak amacıyla etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Yörenin tanıtımı kadar güvenliğin de önemli olduğunu belirten Özefe, "Şenliklere karar verdiğimiz günden bu yana buzla ilgili çalışmamız sürekli oldu. Bu çalışma uzman ekiplerce yapılıyor. Önceliğimiz vatandaşımızın can güvenliği. Etkinlik yapıp Ardahan'ı tanıtmak istiyoruz. Vatandaşımıza güzel bir ortam yaşatmak istiyoruz." dedi.

Bölgeye çok sayıda kişinin geleceğini düşündüklerini anlatan Özefe, "Alana geleceklerin hakkettiği şekilde eğlenmelerini sağlamak ve güzel ortam oluşturmak, vatandaşın bize vereceği desteğe bağlı." diye konuştu.

- "Buzda risk yok"

Ardahan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fırat Örs de gölde yapılan buz ölçümleri sonucu, şimdilik risk görmediklerini ifade etti.

Yarın başka bir noktada ölçüm yapacaklarını dile getiren Örs, "Şu an buz kalınlığı yaklaşık 50 santimetre. Bu da ortalarda yapılmış bir ölçüm. Kıyılar daha kalın ve sert. Buzdaki kalınlık ve sertlik bizim için çok ideal. Ayrıca buzun sert olması da ayrı bir avantaj. Şenliklerin yapılmasına bir engel görmüyoruz." dedi.

Örs, şenliklerin yapılacağı ana kadar çalışma yapacaklarını ve gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Ardahan Valiliğince organize edilen, belediyeler ve çeşitli kurumların da destek verdiği şölen kapsamında, atlı okçuluk, atlı cirit, rahvan ve dört nal at yarışları, atlı kızak yarışı, kayaklı koşu yarışması, buz pateni gösterisi gibi faaliyetler yapılacak.