19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

4 yaşındaki çocuğunu boğarak öldürmek istediği iddiası

4 yaşındaki çocuğunu boğarak öldürmek istediği iddiası - Adıyaman'da 4 yaşındaki öz çocuğunu hastanede boğarak öldürmek istediği iddia edilen anne tutuklandı, arkadaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı - Yoğun bakım ünitesinde tutulan çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildiADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da 4 yaşındaki öz çocuğunu hastanede boğarak öldürmek istediği iddia edilen anne tutuklandı, arkadaşı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

7.02.2018 - 13:25

Havale geçirdiği şüphesiyle hastaneye getirilen 4 yaşındaki Zekiye S'nin, tedavi gördüğü servis odasında annesi Zeynep A. tarafından boğularak öldürülmek istendiğinin fark edilmesi üzerine durum polise bildirilmişti.

Gözaltına alınan anne Zeynep S. ve kendisine yardım ettiği ileri sürülen arkadaşı Nihat Ç, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Zeynep A. tutuklanırken, ona yardım ettiği iddia edilen erkek arkadaşı Nihat Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Annesi tarafından boğularak öldürülmek istenen 4 yaşındaki Zekiye S'nin beyin ölümünün gerçekleştiği ve çocuğun yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı tutulduğu öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre de 3 çocuk annesi Zeynep A, çocuklarından biri 5 aylıkken vefat etti. Zeynep A, daha sonra yaşadığı problemlerden dolayı eşinden boşadı.

Çocukların velayetini alan anne Zeynep A, Mardin Adliyesinde hizmetli olarak çalıştığı sırada şiddet ve tehdit edildiğini öne sürerek Adıyaman'a tayinini istedi.

Zeynep A, Adıyaman'a tayin olduktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak çocuklarının geçici koruma altına alınmasını talep etti. Bir süre geçici koruma altında tutulan çocuklar 29 Ocak 2017'de tekrar anneye teslim edildi.