29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

44. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri

44.

27.06.2017 - 18:31
Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri

- Organizasyonda başpehlivalığı Recep Kara elde etti


ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde düzenlenen 44. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Recep Kara oldu.

Yapraklı Yaylası'nda organize edilen yağlı güreşlerin finalinde Recep Kara ve Ümit Balta karşılaştı. Yaklaşık 30 dakika süren müsabakada Recep Kara rakibini sayı ile yenerek başpehlivanlığı elde etti.

Ödül törenine katılan AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, er meydanlarının maddi ve manevi yiğitliğin birleştiği alanlar olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in 'asıl pehlivan öfkesini yenen kişidir' sözünü hatırlatan Akbaşoğlu, "Güreş sporunun hem maddi hem de manevi boyutu vardır. Bütün dünyaya 'Türk gibi güçlü' sözünü gösteren pehlivanlarımızın maddi ve manevi gücünün birleştiği alandayız. Bu geleneği devam ettiren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise tarihe bir kez daha tanıklık ettiklerini belirterek, "Çankırı'nın güreş sporunu yaşatmada çok önemli katkıları var. Biz böylesi bir büyük medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihimizle iftihar ediyoruz. İnşallah gelecek nesillere de bu kültürümüzü aşılayarak ilerilere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından pehlivanlara ödülleri verildi.