25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi

5.

15.12.2017 - 12:09
Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi

- Kongre, 22 Şubat 2018'de İstanbul'da gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi, 22 Şubat 2018 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

"Kentsel Strateji Doğrultusunda Akıllı Şehirler ve Binalar" başlığıyla gerçekleştirilecek kongrede, şehirlerin sağlıklı ve güvenli yaşam çevrelerine dönüştürülmesi noktasında kentsel dönüşüm süreci ele alınacak.

Kongrede, "Sektörel STK'lar Açısından Kentsel Dönüşümün Geleceği", "Kentsel Stratejinin ve Entegrasyonun Kentsel Dönüşüm Süreci İçin Önemi", "Kentsel Dönüşümün Gayrimenkul Sektörü Açısından Geleceği", "Kentsel Dönüşüm Sürecinin Bileşenleri ve Yaklaşımlar", "Kentsel Dönüşümün Sosyal ve Çevresel Sürdürülebilirlik Boyutu" başlıklarıyla 5 ana oturum gerçekleştirilecek.

Kongre organizatörü Management Plus Genel Müdürü Haldun Ersen, kentsel dönüşümün, ülke çıkarları çerçevesinde düşünülmesi ve herkesin sahiplenmesi gereken ulusal bir proje olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümün ülkenin gelişmesine katkı sağladığını anlatan Ersen, "İnsan unsurunun ön planda olması gereken kentsel dönüşüm süreci, ekonomik anlamda da ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. 2012 yılından 2017 yılının sonuna kadar toplam riskli binaların yüzde 9'unun dönüştürüldüğünü düşünürsek, kentsel dönüşüm süreci gelecek 20 yıl içerisinde ülkemizin insani ve ekonomik gelişiminin en önemli lokomotifi olacaktır." dedi.

Ersen, bu yıl ilk kez "Kentsel Stratejiyi Geliştirme ve Akıllı Şehirler Yaratma" kategorisinde teşvik ve başarı ödülleri verileceğini kaydetti.