18 Nisan 2024 Perşembe / 500 Internal Server Error

500 Internal Server Error


cloudflare

50 bin bardakla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yaptılar

50 bin bardakla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yaptılar - Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından "Bir Şehrin Liderine Olan Sevdası" projesi kapsamında 50 bin plastik bardak kullanılarak, Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüeti oluşturulduÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri tarafından "Bir Şehrin Liderine Olan Sevdası" projesi kapsamında 50 bin plastik bardak kullanılarak, Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın silüeti yapıldı.

8.04.2017 - 14:29

AK Parti İskilip İlçe Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında, İskilip MYO öğrencileri tarafından akademisyen ve ressam Mustafa Günay ile Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir Özdemir'in danışmanlığında gerçekleştirilen çalışma, Şehit Kemal Arıkan Spor Salonu'nda sergilendi.

Yaklaşık 20 gün süren çalışmayla içlerine özel bir boya konulan 50 bin plastik bardak kullanılarak 200 metrekarelik alana Cumhurbaşkanı Erdoğan silüeti ile Türk bayrağı nakşedildi.

AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününde takdim etmeyi planladıkları çalışmayı halk oylamasının gündemde olması ve Erdoğan'ın Çorum programının netleşmesi üzerine daha erken hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Lek, "Bu çalışma 16 Nisan'da 'evet' ile güçlü Türkiye yolunda bir şehrin liderine olan sevdasının hediyesidir. Atıf'ın nesli 'evet' diyor, İskilip 'evet' diyor, Çorum tek ses 'evet' diyor. Özlemle Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz." dedi.

Ressam Günay da yaklaşık 20 günde fikrini, altyapısını ve tasarımını oluşturdukları çalışmanın Türkiye ve dünyada bir ilk niteliği taşıdığını, teknik anlamda bu tarz bir çalışmanın hiçbir yerde yapılmadığını söyledi.

Çalışmada 50 bin bardak kullandıklarını bildiren Günay, suda çözülüp rengini veren ve dibe çökmeyen özel boya ile Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini oluşturduklarını kaydetti.

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki gelişmelerden, başarılardan ve büyümeden rahatsız olduğunu anlatan Mustafa Günay, "Karalama kampanyalarının olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu göstermek adına bu çalışmayı yaptık. İlerleyen dönemlerde İstanbul Gelişim Üniversitesi ile 1 milyon bardak kullanarak daha büyük bir görsel yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Abdulkadir Özdemir ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgilerini göstermek adına çalışma yaptıklarını ifade etti.