29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"6. Geleneksel Sütlüce Festivali"

"6.

23.07.2017 - 17:09
Geleneksel Sütlüce Festivali"

- Rize'nin Sütlüce köyünde düzenlenen festivalde, vatandaşlar horon oynadı

RİZE (AA) - Rize'de düzenlenen "6. Sütlüce (Aron) Festivali"nde horon oynandı, vatandaşlara yöresel yemekler ikram edildi.

Sütlüce Köyü Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince düzenlenen festivale, Vali Erdoğan Bektaş, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, diğer davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, burada yaptığı konuşmada, festival kapsamında bir araya geldiklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğin kıymetli olduğunu ifade eden Demircan, "15 Temmuz 2016'da yaşadık ve gördük. Milletimizin birlik ve beraberliği olmasaydı, bir araya toplanma azmi ve kuvveti olmasaydı, 15 Temmuz'da bir darbe olacaktı. Hain FETÖ yurt dışındaki ilişkileriyle bu memleketi bölme operasyonuna en büyük darbeyi vuracaktı." dedi.

Uzun yıllardır Türkiye'de terör meselesi olduğuna dikkati çeken Demircan, şunları kaydetti:

"Terör meselesinin hedefi insanlar arasındaki ayrışmayı hızlandırmak. Türk'ü ve Kürt'ü arasında düşmanlık çıkarmak. Laz'ı, Çerkez'i ve Arap'ı arasında düşmanlık yaratmak. Alevi'si ve Sünni'si arasında problem çıkarmak. Terör örgütlerinin hepsinin misyonu tek, bir araya gelen insanların arasına tefrika nasıl sokarız? Ecdadımız, bin yıldır, kahramanlığıyla, yazdığı destanlarıyla, bileğinin gücüyle, insan sevgisiyle bu Anadolu topraklarından bir tek çakıl taşını kimseye vermemiş. Vermeye de asla niyetimiz yok."

Vali Bektaş ise altıncısı düzenlenen etkinliğinin güzel geçtiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş, Demircan ve Kasap, vatandaşlarla horon oynadı.

Festivale katılan vatandaşlara, yöresel yemekler ikram edildi.