28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

600 gram doğan Umut bebek hayata tutundu

600 gram doğan Umut bebek hayata tutundu - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, geçen sene eylül ayında 23 haftalıkken 600 gram olarak dünyaya gözlerini açan Umut bebek, 2 kilo 800 gram ağırlığa ulaştıBALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, geçen sene eylül ayında 23 haftalıkken 600 gram dünyaya gözlerini açan Umut bebek, sağlığına kavuştu.

8.02.2018 - 13:01

Sakarya'dan tatil için geldiği Edremit'te erken doğum nedeniyle Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Kübra Gül Hasret'in dünyaya getirdiği 600 gram ağırlığındaki prematüre Umut bebek, 2 kilogram 800 grama ağırlığa ulaştı.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 Eylül 2017'de getirildiği hastanede erken doğum yapan Kübra Gül Hasret ve bebeği sağlığına kavuştu.

- "Bir iki gün içinde taburcu edeceğiz"

Hastanenin çocuk doktorlarından Nazan Neslihan Doğan, Umut bebeğin dünyaya geldiğinde 600 gram olduğunu ve çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Doğan, prematüreliğin getirdiği sorunların üstesinden geldiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Taburcu edilmeye hazır. Bir ara kilosu 500 grama kadar geriledi. Şu anda 2 kilo 800 gram ağırlığa ulaştı. Bir iki gün içinde taburcu edeceğiz. Prematüre bebeklerin sık rastlanan sağlık problemlerinden solunum distresi, anemi, duktus açıklığı gibi çeşitli sıkıntılar yaşadı ama hepsini atlattı. Şu an oksijen ihtiyacı yok, tamamen ağızdan emerek besleniyor. Bu bebek de bizim hastanemizden taburcu edeceğimiz ikinci hastamız. Daha önce de 520 gram ağırlığında bir hastamız taburcu olmuştu."

- "Kendimi çok şanslı hissediyorum"

Bebeğin annesi Kübra Gül Hasret de 5,5 aylık hamileyken doğum yapacağının aklının ucundan bile geçmediğini ifade etti.

Doğum sancısı ve sonrasında çok endişelendiğini anlatan Hasret, şunları aktardı:

"Tatilde planda olmayan bir doğum yaşadım. Böyle bir riskim olsaydı zaten tatile çıkmazdım ama her şey kader. Böyle bir hastanede Nazan hoca ve ekibinin elinde olmam dolayısıyla kendimi çok şanslı hissediyorum. 'Hayata tutunamayacak' diye çok korkuyordum. Siz başka bir şeyler planlarken hayat sizin için bambaşka bir plan yapıyor ama şükürler olsun ki hikayemizin sonu güzel bitti. Emeği geçen bütün buradaki ekibe, hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Oğlumuzun adı umut. Umudumuz diğer bütün bebeklere, umut olacak inşallah."