28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri

7.

8.12.2017 - 17:33
Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri

- Türkiye'de 4 ilde gerçekleştirilen, "7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri"nin Giresun bölümü yarın başlayacak

GİRESUN (AA) - Türkiye'de 4 ilde gerçekleştirilen, "7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri"nin Giresun bölümü yarın başlayacak.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Francois Naucodie, etkinliğe ilişkin bir otelde düzenlediği basın toplantısında, her sene farklı illerde gerçekleştirilen film günlerinin bu yıl İstanbul, Ankara, Kars ve Giresun'da organize edildiğini söyledi.

Etkinliğin Giresun bölümünün yarın başlayacağını belirten Naucodie, bu kapsamda 18 film gösterileceğini ifade etti.

Naucodie, filmlerde seyirciye farklı görüşler sunulacağını anlatarak, kentte düzenlenecek 7 panelde yönetmenler, sinemaseverler ve insan hakları savunucularının bir araya gelip sohbet etme imkanı bulacağını dile getirdi.

Müsteşar Naucodie, "yitik cennet", "haksızlığa uğrayanlar", "çocuklar" ve "hayalperestler" başlıkları altında filmlerin gösterileceği organizasyonun, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiğine işaret etti.

Etkinlik kapsamında "insan hakları" konulu kısa film yarışması da gerçekleştirileceğini belirten Naucodie, yarışmaya yaklaşık 60 başvuru yapıldığını ve sonuçların yarın açıklanacağını söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise kentte çok fazla sinema seyircisi olduğunu dile getirerek, bundan dolayı büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

İnsan haklarının herkes için önemli olduğuna dikkati çeken Aksu, "Bugün dünyanın her yerinde insan hakları olgusunu hiç unutturmamamız lazım. Bunu sürekli güncellememiz lazım ki insan haklarını savunalım, savunabilelim." dedi.

Etkinlik kapsamında, 9-12 Aralık tarihlerinde Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Sahnesi'nde 18 film gösterilecek.