29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

8. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası başladı

8.

17.09.2017 - 17:52
Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası başladı

- Marmaris'te gerçekleştirilen etkinliklere 7 ülkeden 50 yelkenci kadın katılıyor

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde 8'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası başladı.

Mavi yelken ve bayraklarla, "çocuk istismarına" dikkati çekmek amacıyla 6 yelkenli yatla denize açılan 7 ülkeden 50 kadın, bir hafta boyunca Marmaris'in doğa harikası koylarında gezecek.

Etkinlikte, kadın yelkenciler, 17-23 Eylül'de Marmaris-Hisarönü rotasında bir hafta boyunca "Mavi Yelken"le denizde yol alacak.

Koordinatör Neslihan Karayel, AA muhabirine, son 4 senedir organizasyonda farkındalık yaratmak için sosyal bir tema işlediklerini dile getirdi.

Bu sene yelkenlerini, çocuk istismarına dikkat çekmek için açtıklarını belirten Karayel, 'Kadınlar daha iyi bir dünya için farklılık yaratabilir' sloganıyla yola çıkan ve geçtiğimiz yıllarda meme kanseri, kadına şiddeti ve organ bağışı gibi toplumun daha fazla ilgi göstermesi gereken konulara dikkat çekerek "Uluslararası" organizasyonlara imza atan Kadınlar Yelken Okulu, 8. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası etkinliğini bu yıl "çocuk istismarına karşı" dikkat çekmek amacıyla düzenledik." dedi.

Karayel, bu yıl katılımcı sayısının eski yıllardaki gibi yüksek olduğunu ve her geçen yıl arttığını vurgulayarak, "Uluslararası düzeyde amatör kadın yelkencileri bir araya getirerek ilkleri gerçekleştirmekten mutluyuz. Almanya, Belçika, İsveç, Hollanda, Amerika, Rusya olmak üzere 6 yabancı ülkeden kadın yelkencilerimiz katılıyor. Önümüzdeki dönemde de her etkinliğimiz bir başka sosyal sorumluluk temasını denizlere taşıyamaya devam edecek." diye konuştu.

Etkinliğe 6 yıldır katılan Lale Manço Ahıskalı da yelkenin özgürlük olduğunu ve kadınlara hitap ettiğini söyledi.

Ahıskalı, sosyal sorumluluk ve yelken sporuna her yaşta kadının katılabileceğini kaydetti.