18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"AA fotoğraflarıyla 81 ilde 15 Temmuz" sergisi

"AA fotoğraflarıyla 81 ilde 15 Temmuz" sergisi - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" ERÜ'de açıldıKAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı.

15.07.2017 - 17:17

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ERÜ'de düzenlenen yürüyüş ile Anadolu Ajansı işbirliğiyle hazırlanan serginin açılış törenine, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Müftüsü Şahin Güven, akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Rektör Güven, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman ödün vermediğini belirterek şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi yaşanan bu menfur girişimi canı pahasına püskürten Türk milleti, FETÖ/PDY örgütü, işbirlikçileri ve destekçilerine hiçbir zaman unutamayacakları ders vermiştir. Tarihi kahramanlıklarla dolu, bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman ödün vermemiş bu millet, o gece, adeta ikinci kurtuluş mücadelemize imza atmıştır. 15 Temmuz'da ülkemize yönelik hain girişim ilk değildir. Bu ihanetin değişik türlerini tarihin çeşitli dönemlerinde hep yaşadık. Çok sayıda vatan evladımız şehit düştü, yaralandı, gazi oldu. Bilek gücüyle topla tüfekle yapamadıklarını hainler vasıtasıyla da başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Millet olarak biz bir oldukça, diri oldukça, beraber oldukça, sergiledikleri tüm çirkinlikler boşa çıkmaya devam edecektir."

Rektörlük binası önünden Sabacı Kültür Merkezi'ne kadar düzenlenen yürüyüşün ardından ERÜ ve AA işbirliğiyle hazırlanan sergi açıldı.

AA foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi yoğun ilgi gördü.

Sergi, daha önce de Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda açılmıştı.