28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Açık hava müzesi Edirne'ye ziyaretçi akını

Açık hava müzesi Edirne'ye ziyaretçi akını - Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Müzelerimizin 2018'de 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmesini bekliyoruz" - "Arkeoloji ve etnografya müzelerimizde 3 bin 190 civarında eser sergileniyor açık ve kapalı yerlerde ama depolarımızda 25 bin eser daha bekliyor.

19.05.2018 - 11:02
Bu şunu gösteriyor, Edirne'nin 8 müzesi var ama bir 8 müzeyi daha dolduracak envantere sahip ve bunlar depolarda bekliyor"

EDİRNE (AA) - Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kentteki müzelerin 2018'de 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmesini beklediklerini söyledi.

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de 1'i özel 8 müzenin bulunduğunu belirtti.

Müzelerin 2016'da 530 bin, 2017 yılında 800 bin ziyaretçi çektiğini ifade eden Hacıoğlu, "Müzelerimizin 2018'de 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmesini bekliyoruz. Bu rakam Edirne'ye gelen ziyaretçi sayısıyla doğru orantılıdır. Edirne'ye gelen ziyaretçi sayısı arttıkça, müzelerimize gelen ziyaretçi sayısı da artmaktadır." dedi.

Arkeoloji, etnografya, Türk-İslam eserleri ve vakıf müzelerinin Edirne'nin ruhunu, arşivini yansıttığını aktaran Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Müzelerimiz özellikleri bakımından çok ilgi çekmektedir. Makedonyalılardan Traklara, Bizanslılardan Romalılara ve Osmanlılara kadar medeniyetlerin arkeolojik, etnografik bütün özelliklerini müzelerimizde görebiliyorsunuz. 8 bin 300 yıl öncesine dayanan özellikler yansıtılıyor bizim müzelerimizde. Doğal olarak da çok ilgi çekmekte. Bu ilginin de giderek artacağını düşünüyorum. Hatta arkeoloji ve etnografya müzelerimizde 3 bin 190 civarında eser sergileniyor açık ve kapalı yerlerde ama depolarımızda 25 bin eser daha bekliyor. Bu şunu gösteriyor, Edirne'nin 8 müzesi var ama bir 8 müzeyi daha dolduracak envantere sahip ve bunlar depolarda bekliyor."