23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Adana'da bulunan yanmış ceset

Adana'da bulunan yanmış ceset - Kısmen yanmış halde cesedi bulunan Özkan Çelik'i öldürdükleri iddiası ile 2 kişi gözaltına alındı - Gözaltına alınan şüphelilerden birinin, olaydan sonra kız arkadaşıyla eğlenmeye, diğerinin ise eğitim gördüğü okula gittiği belirlendiADANA (AA) - Adana'da kısmen yanmış halde cesedi bulunan Özkan Çelik'i (38) öldürdüğü iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

15.12.2017 - 12:59

Çelik'in öldürülmesine ilişkin olayın aydınlatılması için İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın talimatıyla Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğince özel ekip oluşturuldu.

Ekip, yaptığı araştırmayla Çelik'in kiraladığı otomobille merkez Sarıçam ilçesi Çarkıpare Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonundan iki kişinin pet şişeyle 5 liraya benzin aldığını belirledi.

Yapılan çalışmayla bu kişilerden birinin merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde kuyumculuk yapan Sercan D. (28) olduğu tespit edildi.

Şüpheli Sercan D. polis ekipleri tarafından evinde yakalandı.

Yapılan sorgulamada diğer şüphelinin ise lise öğrencisi Doğuş D. (18) olduğu saptandı.

Doğuş D. okuldan eve döndüğü sırada ekiplerce gözaltına alındı.

Maktul Çelik'in bir süre önce şüpheli Sercan D. ve bir arkadaşına faizle yaklaşık 100 bin lira verdiği, parasını istemek için kiraladığı otomobille şüpheliyle buluştuğu, şüphelinin ise görüşmeye Doğuş D. ile geldiği ve üçlünün Sarıçam ilçesindeki Menekşe Mahallesi'nde buluştukları ve Çelik'in burada otomobilde tabancayla vurulduğu öğrenildi.

Öte yandan, şüphelilerin Çelik'in cesedini bir süre koltukta oturur vaziyette taşıdığı, daha sonra aracın bagajında taşıdıkları, cesedi merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi'ndeki çöp ve molozların bulunduğu alanda benzinle ateşe verdikleri bildirildi.

Şüphelilerin, maktulün kiraladığı otomobille kaçmaya çalıştığı, ancak aracın çalışmaması üzerine yaya halde yaklaşık 2 kilometre yürüdükten sonra taksiye binip uzaklaştıkları, şüphelilerden Sercan D'nin daha sonra kız arkadaşıyla buluştuğu, diğer şüphelinin ise okula gittiği belirlendi.

Maktulün şüpheli Sercan D'ye ait ruhsatlı tabancayla vurulduğu tespit edilirken, sorgulamada iki şüphelinin tabancayla ateş edilmesi olayında birbirlerini suçladıkları öğrenildi.

- Olay

Polis ekipleri, dün merkez Yüreğir ilçesinde Levent Mahallesi Sümbül Caddesi'nde yol kenarındaki çöp ve moloz yığınları arasında yanmış halde erkek cesedi olduğu ihbarını almış, yapılan incelemede hayatını kaybeden kişinin Özkan Çelik olduğu belirlenmişti.

Çelik'in olay yerinde bulunan kiraladığı araçta yapılan incelemede ise sol ön ve arka kapı ile bagajda kan izleri ve bir mermi çekirdeğine rastlanmıştı.