23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Adana'da kardeş cinayetine ilişkin dava

Adana'da kardeş cinayetine ilişkin dava - Tartıştığı kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandıADANA (AA) - Adana'da tartıştığı kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

15.12.2017 - 14:47

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi 4181 Sokak'ta 18 Mayıs’ta evinde misafir olarak kalan kardeşi Korkmaz Yurul'u (43) tabancayla öldürdüğü iddia edilen Savaş Yurul (45) ve avukatı katıldı.

Yurul, savunmasında kardeşiyle alkol aldıkları sırada dedikodu nedeniyle aralarında tartışma çıktığını iddia etti.

Kardeşinin kendisine küfür ettiğini ileri süren Yurul, "Onu nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum. Olaydan önce psikolojik tedavi görüyordum. Çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yurul’un tutukluluk halinin devamına, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı 23 Şubat'a erteledi.

Savaş Yurul hakkında, Muş’tan boğazındaki kistin tedavisi için Adana’ya gelen kardeşi Korkmaz Yurul'u 18 Mayıs'ta tabancayla öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.